Nakon devet godina od nestanka, vlasnicima na Božić vraćena mačka: Neobična, ali istinita priča

06.01.2024

14:22

0

Autor: K. B.

Porodica je doživela "božićno čudo" kada se, nakon devet godina, ponovo spojila sa svojom dugodlakom mačkom Stroberi, zahvaljujući volonteru i mikročipu

Nakon devet godina od nestanka, vlasnicima na Božić vraćena mačka: Neobična, ali istinita priča
Copyright Profimedia

Mačka je nestala u junu 2014. iz svog doma u Stouku u Plimutu, a ponovo se pojavila u decembru 2023.

Pre otprilike dve godine, čovek koji živi pet kilometara dalje, u oblasti St. Budo, pronašao je Stroberi u lošem stanju i redovno ju je hranio. U decembru se obratio udruženju za zaštitu mačaka u Plimutu zbog zabrinutosti za zdravlje životinje. Lizi Smit, volonterka u tom udruženju, otkrila je da je Stroberi, koja sada ima 11 godina, bila prekrivena buvama, ali i da je, srećom, bila mikročipovana.

Potraga za vlasnicima mačke bila je izazovna jer je mejl adresa bila netačna. Smitova je ostavila poruku nakon nekoliko neuspelih pokušaja da stupi u kontakt s porodicom, ali je rešenje pronašla na društvenim mrežama.

Profimedia
 

- Nakon što nisam dobila odgovor, nekoliko dana kasnije otišla sam na adresu povezanu sa Stroberinim dosijeom, ali su se njeni vlasnici odselili. Ponestalo mi je opcija, pretražila sam društvene mreže i, srećom, njeni vlasnici imaju prepoznatljivo prezime -  izjavila je je Smitova.

Poslala je poruku ženi sa istim prezimenom na Fejsbuku i pitala je da li je izgubila mačku.  Vlasnik mačke brzo je reagovao, bio je šokiran i uzbuđen, čime je stvoren emotivan trenutak za celu porodicu.

Ova priča pokazuje važnost mikročipovanja kućnih ljubimaca i značaj dobre volje ljudi da pomognu u pronalaženju izgubljenih ljubimaca.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike