Uginula najpoznatija prasica na svetu: Knjiga o njoj postala bestseler, a sada je milioni oplakuju

20.10.2023

15:05

0

Autor: V. I.

Vlasnici zbog gice postali vegani, prodali svu imovinu i preselili se na selo

Uginula najpoznatija prasica na svetu: Knjiga o njoj postala bestseler, a sada je milioni oplakuju
Copyright Profimedia

Tužnu vest da je uginula njihova ljubimica Ester, najpoznatija prasica na svetu, objavili su vlasnici na njenoj Facebook stranici koja ima preko 1,5 miliona pratilaca.

 

 

"Ne postoji lak način da se ovo napiše, ali evo ga, dan za koji smo svi želeli da nikada ne dođe. Ester je preminula. Bila je mirna, nije imala bolove i zaspala je zauvek sa svojim najdražim Stivom koji je čuva. Verujemo da će mnogi od vas imati pitanja o tome šta se dogodilo, i mi hoćemo rado da odgovorimo na njih, ali nam je potrebno neko vreme da uopšte shvatimo šta se dogodilo i da je više nema.

Iako više nije fizički sa nama, sećanja na nju i njeno nasleđe živeće zauvek. Svi ćemo nastaviti da se borimo u njeno ime da pokažemo svetu da sve životinje zaslužuju ljubav. Zaslužila je, jer nema razlike između nje i drugih. Voleli ste je koliko i mi, koji smo bili njeni, i bićemo vam zauvek zahvalni na tome“, napisali su vlasnici u ovjavi.

 

 

Ester je zaista bila čudesna svinja. Njeni staratelji, Derek i Stiv, uzeli su je od njenog prethodnog vlasnika kao bebu, misleći da cje reč o patuljastoj rasi. Međutim, ona je narasla na više stotina kilograma, pa više nisu mogli da je drže u stanu u kojem su živelu. 

 

 

To je razlog što su pokrenuli akciju da skupe sredstva i kupe farmu, na koju su se preselili. Zbog nje su postali vegani a osim nje u kući su živeli i drugari - pas, mačka i ćurka.

Njeni vlasnici su napisali knjigu "Ester, čudesna svinja: Jednim po jednim srcem promenii svet", koja je postala bestseler Njujork tajmsa. Vrlo brzo je postala zvezda pa su je zvali u  u brojne radio i TV emisije.

 

 

Objava o njenom uginuću izazvala je pravi talas tuge - stotine komentara ispod objave pokazuju koliko je bila poznata širom planete.  "Bila je najvoljenija svinja na svetu. Pokazali ste da su svinje baš kao psi i mačke i da zaslužuju sretan i ispunjen život. Ona ga je imala i hvala vam na tome", napisala je jedna žena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike