Četiri surove, ali otrežnjujuće istine za one koji traže "ljubav iz bajke"

10.06.2024

13:37

0

Autor: K. O.

Suočite se sa realnošću

Četiri surove, ali otrežnjujuće istine za one koji traže "ljubav iz bajke"
Copyright Freepik

Svi smo videli intenzivnu, sudbinsku ljubav prikazanu u bajkama ili filmovima. To je međusobna zaljubljenost. Nakon savladavanja velike prepreke, obe osobe koje su se ludo zaljubile, konzumiraju svoju ljubav u međusobnom emocionalnom i fizičkom blaženstvu, divljenju i strasti. Za mnoge od nas, to je ideal kojem težimo dok tražimo "onu pravu" osobu.

Iako međusobna zaljubljenost može da se dogodi na početku nekih romantičnih veza, veoma je retko da se dogodi u kontinuiranom obliku (i sa istim intenzitetom za obe osobe). Pored toga, ne doživljavaju svi zaljubljenost!

Četiri stvarnosti sa kojima treba da se suočite ako vam je cilj međusobna zaljubljenost:

1. Međusobna zaljubljenost je prolazna fantazija

Ako ste imali zadovoljstvo (i verovatno i malo bola) da doživite međusobnu zaljubljenost, znate da se obično ne odvija kao u filmovima. Može postojati visok nivo nesigurnosti, sumnje i razmišljanja koje vas može dovesti do ludila dok ste u stanju nade i iščekivanja. Ako imate sreće da vaša ljubavna osećanja budu uzvraćena, možete se osećati kao da su se nebesa otvorila.

Zaljubljenost i međusobna zaljubljenost su stanja zaljubljenosti. Kao i svako drugo emocionalno stanje, može varirati u intenzitetu i slabiti ili se pojačavati. Ovo može biti posebno bolno ako očekujete da međusobna zaljubljenost ostane na istom nivou strasti tokom cele veze, kako za vas, tako i za vašeg partnera.

Freepik
 

Kako se bolje upoznajete, neka fantazija o drugoj osobi će sigurno izbledeti ili neće odgovarati vašoj predstavi o partneru. Ovo je normalan deo izgradnje i rasta intime. Na početku ljubavne veze, uvek idealizujemo dobre osobine osobe, a zatim vreme i zajednička iskustva počinju da popunjavaju delove koje još nismo znali ili razumeli.

Kako veza prelazi u dublju ljubav, možete se još dublje zaljubiti, ali će se osećati drugačije od intenziteta zaljubljenosti.

2. Međusobna zaljubljenost zahteva dobru komunikaciju

Možda oboje osećate intenzivnu emocionalnu "euforiju" kad ste zajedno, kao i kada ste razdvojeni. Takođe možete osećati međusobnu sveobuhvatnu želju da budete zajedno. Jedini način da znate da li druga osoba oseća isto? Komunikacija. Međusobna osećanja divljenja i naklonosti se potvrđuju kroz otvorenu komunikaciju i deljenje osećanja. Oboje priznaju simptome zaljubljenosti kao što su nervoza u prisustvu druge osobe, nesanica, nemogućnost prestanka razmišljanja o drugoj osobi i opšti osećaj uzbuđenja. Bez jasne komunikacije, možete zapeti u jednostranoj zaljubljenosti, gde ne znate prava osećanja druge osobe.

Profimedia
 

Još jedna mogućnost je da se čini kao međusobna zaljubljenost, ali samo jedna osoba je zaista u tom stanju. Kada je jedna osoba zaljubljena, a druga ima osećanja i možda je zaljubljena u tu osobu, to nije isto kao zaljubljenost.

Zaljubljenost može biti stresna

Partner koji doživljava zaljubljenost može imati pojačan osećaj euforije, opsesivne misli o drugoj osobi i nekontrolisanu želju da budu zajedno i da ljubav bude potvrđena. Druga osoba može takođe imati jaka osećanja, ali može držati distancu i kontrolisati osećanja. Ova razlika može biti bolna za zaljubljenu osobu, što može izazvati stres i pogoršanje zaljubljenosti.

Oni koji doživljavaju zaljubljenost takođe imaju tendenciju da budu veoma osetljivi i intuitivni prema osećanjima drugih. Ako ste zaljubljeni, možete primetiti male promene u ponašanju, kao i verbalne i neverbalne signale i na osnovu njih izvlačiti zaključke.

Negativna strana je što tumačenje ponekad može biti pogrešno. Zato je najbolje, iako može izgledati nepodnošljivo rizično i ranjivo, komunicirati kako se osećate kada ste u stanju zaljubljenosti. Ovo je ključni deo boljeg razumevanja osećanja druge osobe.

Freepik
 

Ne doživljavaju svi zaljubljenost

Ovo je ključna tačka koju treba naglasiti. Ako ste osoba koja redovno doživljava zaljubljenost, ali primećujete da se ne oseća uzvraćeno na istom nivou u mnogim vašim vezama, niste sami, i to može biti frustrirajuće. Možda uvek osećate kao da ste vi ta osoba koja više oseća, više želi i više brine.

Možda stalno sanjate o "međusobnoj zaljubljenosti" u kojoj ćete konačno biti voljeni i osećati ljubav do svog punog kapaciteta. Iako nije nemoguće doživeti međusobnu zaljubljenost, ne morate pronaći drugu "zaljubljenu" dušu da biste imali ispunjenu vezu ili osećali ljubav. Sve dok vas partner zaista vidi, ceni i pokazuje vam brigu, ljubav i poštovanje dosledno, ne morate čekati na savršenu vezu.

Činjenica da doživljavate zaljubljenost može biti blagoslov u prerušavanju. Verovatno ste osoba koja duboko oseća, kreativno razmišlja, ima bogatu i zanimljivu maštu, i veoma je osetljiva na druge, umetnost i lepotu, tamo gde drugi možda ne obraćaju pažnju. Osećati ljubav tako duboko je dar u ovom svetu! Nisu svi u stanju da dožive svet na ovaj način, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike