Otkrijte da li je vaš partner sebičan u krevetu: Ponašanje koje aktrivira alarm da treba hitno pobeći iz te veze

20.04.2024

21:18

0

Autor: V. I.

Četiri sigurna znaka u intimnim odnosima da imate posla sa samoživim partnerom

Otkrijte da li je vaš partner sebičan u krevetu: Ponašanje koje aktrivira alarm da treba hitno pobeći iz te veze
Copyright Freepik

Seksualni život je ključan aspekt svake romantične veze i prilika za istinski užitak. Međutim, neki partneri se ponašaju sebično, usmeravajući pažnju isključivo na sopstveno zadovoljstvo. Ignorišući seksualne potrebe drugog, oni se fokusiraju na dostizanje vlastitog vrhunca.

Važno je napomenuti da sebičnost nije ograničena samo na muškarce - žene takođe mogu zanemarivati potrebe partnera. Ovo ponašanje, iako nepoželjno, može se promeniti uz malo truda i otvorenu komunikaciju, što dovodi do poboljšanja seksualnog života.

Pexels
 

Četiri alarmantne situacije

Stručnjaci za seksualne odnose identifikovali su nekoliko znakova sebičnog ponašanja u krevetu:

Jednostrani napor: Ako se od vas očekuje da zadovoljite partnera, a uzvrat ne postoji, to je znak sebičnosti da je parnter fokusiran samo na vlastiti užitak te da zanemaruje vaše potrebe..

Odsustvo predigre: Konstantno izbegavanje predigre može ukazivati na interes za brzi seksualni vrhunac, bez želje za pružanjem zadovoljstva. Važno je da partneri jedno drugom daju do znanja što žele i šta im je potrebno tokom seksa

Ignorisanje vaših želja: Neuzimanje u obzir vaših seksualnih potreba i želja je još jedan pokazatelj sebičnosti. Rekli ste mu šta vam se dopada u krevetu, a on uporno to izbegava ili čak u tim situacijama zauzima obrambeni stav ili se ponaša ljutito, znak je njegove nesigurnosti ali i crvena zastavica.

Usredsređenost na sopstveno zadovoljstvo: Očekivanje da se seks odvija po njihovim pravilima, bez volje da se istražuju tvoje želje.

Profimedia
 

Šta možete da učinite po tom pitanju

Možda će u početku biti neugodno, ali najbolji način za rešavanje ovog problema jeste iskreni razgovor s drugom stranom. Porazgovarajte, poslušajte i pitajte zašto mu vaše seksualno zadovoljstvo nije važno.

Ako ste pokušali da razgovarate s njim o tome više puta, ali on ne pokazuje interes za komunikaciju niti za pronalaženje rešenja, može biti korisno obratiti se seksualnom terapeutu. Važno je da oboje partnera aktivno rade na unapređenju svoje intimnosti i zadovoljenju međusobnih potreba kako bi se očuvala kvaliteta veze.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike