Neobične povrede nastale u naletu strasti: Često dolazi do uganuća, modrica, a jedna je najčešća

21.02.2024

22:18

0

Autor: K. B.

Istraživanja su ukazala da nokautiranje predstavlja najčešću povredu koja se dešava tokom intimnog odnosa

Neobične povrede nastale u naletu strasti: Često dolazi do uganuća, modrica, a jedna je najčešća
Copyright Profimedia

Iako je seksualni čin uzbuđujući, često može prouzrokovati nesreće usled strasti i razuzdanih pokreta, gde ljubavnici nehotice povređuju jedno drugo ili čak sebe.

Studije su pokazale da je nokautiranje najčešći izvor povreda tokom seksualnog čina, a skoro četvrtina ispitanika je doživela neki oblik povrede usled previše entuzijazma tokom seksa.

Osim nokautiranja, učestale pritužbe uključuju nagnječenja od tepiha, modrice, naprezanja leđa i drugih mišića, kao i uvrnute zglobove.

Istraživanje sprovedeno među 2.000 Britanaca otkrilo je da je četiri odsto ispitanika izjavilo da su doživeli nokautiranje tokom seksa. Zanimljivo je primetiti da su muškarci tri puta verovatnije pretrpeli povrede u odnosu na žene, a zvanična statistika Nacionalne zdravstvene službe pokazuje porast takvih povreda.

Freepik
 

Statistike objavljene u januaru 2023. godine ukazuju na to da su hirurzi izvršili operacije na 169 slomljenih penisa u roku od godinu dana (do aprila 2022.), što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Većinu tih procedura imali su muškarci u tridesetim godinama, a stručnjaci povezuju ovaj trend sa sveprisutnom upotrebom vijagre.

Konsultant urolog sa sedištem u Londonu, Gordon Mjur, objasnio je da do lomova dolazi tokom seksa kada penis izlazi iz vagine i savija se unazad, obično kada je žena u gornjem položaju. Greg Skot, 33-godišnji stanovnik Mejdstona u Kentu, delio je svoje iskustvo kada je pao sa gornjeg kreveta tokom intimnog čina sa svojom devojkom, ostajući bez svesti na nekoliko minuta.

Stručnjak za seks i odnose, Nes Kuper, komentarisao je da seks na novim lokacijama može unaprediti seksualni život, ali istovremeno povećava rizik od povreda.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike