Zabranjeno voće: Zašto samohrani roditelji istovremeno i privlače i odbijaju potencijalne partnere

27.02.2024

13:11

0

Autor: V. I.

Pravo na ljubav imaju svi, bez obzira na breme prošlosti

Zabranjeno voće: Zašto samohrani roditelji istovremeno i privlače i odbijaju potencijalne partnere
Copyright Freepik

Nedavna studija aplikacije za upoznavanje "Even" otkrila je da svaki šesti Britanac ne bi bio voljan da izlazi sa samohranim roditeljem zbog potencijalnog emocionalnog tereta i komplikovanih odnosa s bivšim partnerima, a čini se da je u našoj zemlji taj slučaj još češći.

Dodajmo tome činjenicu da mnoge neženje nisu spremne da preuzmu obaveze koje dolaze s izlascima sa samohranim roditeljem, pa imamo prilično obeshrabrujuću sliku.

 

Profimedia

 

Izlasci samohranog roditelja donose svoje izazove, ali to ne mora nužno biti tako, tvrdi Sara Luiz Rajan, stručnjak za izlaske iz "Evena". Ona ističe mnoge prednosti upoznavanja sa samohranim roditeljima, poput nezavisnosti, pouzdanosti i nesebičnosti.

"Samohrani roditelji su poput izvršnih direktora svojih domaćinstava, uglanom su veoma organizovani i efikasni", dodaje Sara.

Prema Sarinom mišljenju, odluka samohranog roditelja da se viđa s nekim govori o njihovoj sposobnosti da cene vreme za sebe, što ukazuje na to da su njihovi izlasci često puno promišljeniji.

Dajemo vam nekoliko Sarinih saveta za izlaske ukoliko ste samohrani roditelj:

Volite sebe i budite prvo sami

Izlazite kada ste spremni, a ne kada ste usamljeni. Ako izlazite da biste popunili prazninu vremena kada nemate svoju decu ili ne znate šta da radite sa svojim slobodnim vremenom, onda prvo pronađite stvari koje volite. Tek kada se osećate srećno, ispunjeno i volite život koji živite, tada ćete izlaziti samo na mesta gde želite da pronađete nekoga ko će vam dati kompliment za neverovatan život koji već imate. Formiraćete tako snažan osećaj sebe i identiteta van roditeljskog statusa pa ćete biti načisto ko vam odgovara, a ko ne.

Profimedia
 

Budite direktni

Komunicirajte jasno o svojoj porodičnoj dinamici i obavezama. Ni u jednom trenutku nemojte da se izvinjavate zbog obaveza koje imate van romantičnog susreta sa nekim.

Zapamtite da su vaša deca bila tu pre te osobe i da niste nesrećni slučaj koji čeka da vas neko prihvati kao osobu s istorijom, vi takođe izlazite da biste izabrali pravu osobu za sebe.

Ne zadovoljavajte se malim

Zaslužujete duboku i posvećenu ljubav. Ne pristajte na nešto što je samo "u redu". Dostojni ste da upoznate pravu osobu za sebe i želite da pronađete ravnopravnog partnera, nekoga koga ćete s vremenom upoznati sa svojom decom i koji će takođe biti veliki deo njihovog života.

Uživajte u procesu upoznavanja

Svaka nova osoba koju sretnete može otkriti novi deo vas. Upoznavanje može biti i zabavno i ispunjavajuće iskustvo.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike