Ovo su četiri velike greške koje sam napravio u svom braku - zato sam sada bivši muž

09.01.2024

12:07

1

Autor: K. O.

Jedan muškarac iskreno je progovorio o svojim uvidima gde je sve pogrešio pošto mu se brak neslavno završio

Ovo su četiri velike greške koje sam napravio u svom braku - zato sam sada bivši muž
Copyright Freepik

Ako želite da naučite iz grešaka nekog drugog muškarca kada je u pitanju torpedovanje vašeg braka glupim previdima, lenjošću i sebičnom glupošću, pa, upravo ste došli na pravo mesto.

I u slučaju da mislite da vam ne treba ono što ja nudim, verujte mi, treba.

Smejte se ako želite, ali poslušajte: čak i ako mislite da ste srećni u braku, verovatno ste mnogo bliži da svojih šest ili sedam kutija stripova i starih fudbalskih trofeja prebacite na novo mesto nego što možete čak i zamisliti.

Evo četiri greške koje sam napravio kao muž koje su dovele do mog razvoda:

1. Ugojio sam se

U redu, pod "ugojio sam se", ne mislim nužno da sam se udebljao. Mislim, ugojio sam se kao oženjen momak u smislu da sam dodao nekoliko kilograma, ali sam se i mentalno ulenjio u braku.

Bilo mi je previše udobno i sve sam uzimao zdravo za gotovo (baš kao što mnogi oženjeni ljudi rade), baš kao što verovatno ti radiš sada.

Brak mi se od samog početka činio prilično lakim. Mislio sam da smo se moja supruga Monika i ja venčali jer smo bili savršeni zajedno i to je bilo to. Bio sam 99% siguran da mogu da budem samo ja i da radim šta god želim (u okviru civilizovanog razloga) i bićemo sasvim u redu. Ali, pogrešio sam. Tako sam pogrešio.

Freepik
 

I ona je grešila, ali ja nisam uspeo da se pozabavim sa toliko stvari — toliko sitnica — „Hej, kako je bilo na poslu danas?“ ili: "Hej, hoćeš li da ti trljam stopala dok gledamo TV?"

Nisam razmišljao ni o svom braku, ni o ženi na način da sam stalno razmišljao o, recimo, poslu, o tome koliko novca imam u novčaniku, ili o tome šta ću za ručak. Jedva da sam uopšte razmišljao o braku. Bio sam na auto-pilotu, i to je bila monumentalna greška sa moje strane.

Dakle, ako želite da znate kako da budete dobar muž, počnite da obraćate pažnju na svoj brak kao što obraćate pažnju na glupe stvari poput serija ili muzike koju preuzimate na svoj novi iPhone.

Ako to ne učinite, osuđeni ste na propast. To je obećanje.

2. Seks je bio samo o meni

Bio sam otprilike jedan od najgorih ljubavnika svih vremena. Možda ćete se osećati malo samozadovoljno kada to čujete, i to je kul. Sada živim svoj život blizu poštenja i zbog toga sam bolji čovek.

Bio bih spreman da se kladim na gajbu piva da nemaš pojma koliko loše upijaš u spavaćoj sobi.

Verovatno kažete: "Ali Serž, prilično sam zadovoljan kako stvari idu. Još uvek imam seks prilično redovno i to je više nego što većina momaka na poslu može da kaže, a?"

Shvatam, druže. I ja sam isto mislio.

Imam 42 godine i prilično sam u formi, i još uvek mogu da se seksam i kopam. Ali moram priznati: seks u mom braku je skoro uvek bio o meni.

Ne namerno, imajte na umu. Ali iz godine u godinu, iako je bila prilično artikulisana i otvorena u pokušaju da mi kaže stvari koje su joj „funkcionisale” ili „ne funkcionisale”, nikada to nisam uspeo jer nikada nisam stvarno slušao.

Freepik
 

U stvari, ponekad sam tumačio njen intimni čin iskrenog poverenja i samopouzdanja kao što mi je govorila da to radim pogrešno. Voleo sam da imam seks sa zgodnom ženom i to je bilo to za mene.

Budite upozoreni: ovih dana, ja nemam seks ni sa kim.

3. Nisam pomogao oko plaćanja računa

Slušaj, nije me briga koliko tvoja žena voli da se bavi finansijama ili koliko je dobra u tome; trebalo bi da imate ulogu u pomaganju u povezivanju finansijskih tačaka osim samog posla.

Nemojte me pogrešno shvatiti, zaradio sam novac. Nikada, baš nikada, nisam bio srećno nezaposlen. Zarađivao sam koliko sam mogao na svakom poslu koji sam ikada imao, ali sam joj dozvolio da vodi porodične finansije.

Bez obzira koliko je moja žena bila odgovornija i veštija u tome, to je bila ogromna greška u retrospektivi.

Većina žena želi i zaslužuje da se oseća brižno, bez obzira na to koliko su nezavisne i snažnog uma.

Žele da osete onu vrstu sigurnosti koja može doći samo ako znaju da je njen partner svestan i proaktivan kada je u pitanju održavanje zajedničkog života.

Deo toga je stvarni čin plaćanja računa, ulaganja i saznanja šta trošite u prodavnici. Dakle, nosite se sa tim i igrajte svoju ulogu.

Freepik
 

4. Rekao sam stvari koje nikada ne mogu vratiti

Ništa, i ja ne mislim ništa, nikada ne može izbrisati stvari koje kažete drugom ljudskom biću.

Možete godinama pokušavati da izbrišete određene ploče, ali uzmite to od mene, kada su u pitanju štetne reči (čak i reči koje su uglavnom ispljunute u žaru neke svađe ili uvreda koje uopšte niste mislili), požalićete do kraja života.

Znam jer sam pljunuo otrov... mnogo puta.

To je bila moja glavna linija odbrane kada smo se moja žena i ja borili oko ove male stvari.

Tada nisam shvatao koliko je nezrelo i glupo izlaziti na kraj sa suprotstavljenim situacijama podizanjem zaštitnih zidova zamka samo da me ne bi povredile tuđe optužbe, piše Serge Bielanko, pisac i muzičar za YourTango.

Pixabay
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike