Kako žene, a kako muškarci vole da započnu vođenje ljubavi? Ovde su razlike među polovima najočiglednije

07.12.2023

22:21

0

Autor: K. O.

Šta mislite kome više prija tiho zavođenje?

Kako žene, a kako muškarci vole da započnu vođenje ljubavi? Ovde su razlike među polovima najočiglednije
Copyright Freepik

Način na koji se započinje seks može pokrenuti ili prekinuti noć (ili dan) strasti.

Ako niste na istoj talasnoj dužini, te vibracije koje emitujete mogu biti potpuno promašene ili još gore, vaša tehnika bi nekome mogla biti mučna, a ne seksi.

Dakle, koji je najbolji način za rešavanje stvari?

Više od polovine Britanaca (51%) kaže da je fizički dodir njihova omiljena tehnika inicijacije, pri čemu su nežni dodiri, milovanja i poljupci visoko rangirani.

Ali ne vole svi da se stvari odmah svedu na to. Romantične gestove favorizuje 49% Britanaca, što dokazuje da večera uz sveće ili kupanje u peni sa mehurićima može biti od velike koristi.

I muškarci i žene su visoko rangirali ove tehnike, prema novoj anketi od 1.500 odraslih od strane Lovehoney. Ali kada je u pitanju komunikacija, naše razlike počinju da se vide.

Pexels
 

Tiho zavođenje vs. direktna komunikacija

Čini se da žene vole malo tihog zavođenja, a 47% uživa u neverbalnim znakovima. U međuvremenu, muškarci, u celini, više vole da budu mnogo otvoreniji, a samo 33% uživa u ovoj tehnici.

Umesto toga, istraživanje odraslih u različitim seksualnostima pokazalo je da muškarci vole da budu otvoreni u vezi sa seksom.

Više od polovine (52%) muškaraca reklo je da im se dopada direktna komunikacija, u poređenju sa 36% žena, a neki (33%) zaista žele da im se stvari iznesu uz koketni tekst koji kaže da je seks na vidiku.

Elizabet Njuman, šefica istraživanja korisnika u Lovehoney-u, kaže da postoje „mnoge teorije koje objašnjavaju rodno zasnovane razlike u seksualnom ponašanju“.

„Mislim da moramo da priznamo uticaje poruka koje nas okružuju tokom odrastanja, posebno u seksualnoj i rodnoj socijalizaciji“, kaže ona.

„Svako od nas oblikuje sopstveni seksualni scenario, na koji utiču iskustva, ali i filmovi, uzori, itd. Bilo koja romantična komedija o kojoj biste mogli da zamislite prikazuje žene kao željne romantičnih gestova, i to se odražava u podacima naše ankete.

Profimedia
 

„Dok bi žene trebalo da budu pasivne i zavedene, od muškaraca se očekuje da deluju proaktivno, direktno i usmeravajući. Pretpostavljam da ova očekivanja uzrokuju da muškarci preferiraju direktnu komunikaciju, što je aktivan pristup, dok žene preferiraju prilično pasivne opcije.

S godinama se sve menja

Zanimljivo je da se način na koji ljudi vole da se seks započne izgleda menja kako starimo.

Romantični gestovi su bili preferirani način za započinjanje seksa među osobama od 18 do 24 godine (66%) i od 25 do 34 godine (57%), a neverbalni znakovi (58%) su bili omiljeni metod za one od 35 godina do 44.

Ali kada učesnik dostiže sredinu četrdesetih, preferencije se menjaju i postaju nešto direktnije, pri čemu je fizički dodir najpopularniji među osobama od 45 do 54 godine (49%) i onima starijim od 55 godina (47%).

Pexels
 

Naravno, ovde nema ispravnog ili pogrešnog i dok rezultati ankete ukazuju na prosečne preferencije širom nacije, ne bi trebalo da se koriste kao nacrt za preduzimanje neke akcije.

Najbolji način da započnete seks je da shvatite šta vas i vašeg partnera uzbuđuje - ne brinite ni za koga drugog.

I hej, ako to još niste shvatili, možete koristiti ovaj članak da biste pokrenuli razgovor. Ko zna, možda će vas iznenaditi, piše Metro.uk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike