Da li postoji idealna razlika u godinama kod partnera? Kod jedne kategorije razvod maltene i ne postoji

29.05.2023

13:07

0

Autor: K. O.

Nije sve u ljubavi, nešto je i u razlici u godinama

Da li postoji idealna razlika u godinama kod partnera? Kod jedne kategorije razvod maltene i ne postoji
profimedia-0105527109 - Copyright Profimedia

Možda narod kaže da prava ljubav godine ne broji, ali sudeći prema istraživačima i te kako broji. Tako je jedno od istraživanja utvrdilo da što je veća razlika u godinama, to su veće šanse za razdvajanje. Pa, su zapravo najidealnije veze među vršnjacima.

Urađena je studija na Univerzitetu „Emori“ u Atlanti u kojoj je učestvovalo 3.000 ispitanika. I zaključak je da razlika u godinama često vodi do kraha veze.

Kod parova među kojima je razlika pet godina, oko 18 odsto je veća šansa da se u nekom trenutku raziđu.

Studija ističe da se veze kod parova, gde je razlika u godinama 20 i više, prekidaju mnogo češće. Najbolji izbor je pronalazak emotivnog partnera sličnog našim godinama. Tada su procene za razvod svedene na minimum.

Unsplash
 

I tu nije kraj zanimljivim činjenicama koje su otkrivene u ovoj studiji. Statistike su pokazale da bi rađanje bebe pre braka moglo pomoći u smanjenju šansi za razvod.

Iako smo se do sada susretali sa različitim teorijama u razlici u godinama, istraživači veruju da je najidealnija razlika među emotivnim partnerima oko jedne godine.

"Kod takvih parova stopa razvoda gotovo da i ne postoji, kada su u pitanju godine. Naravno, u vezama i brakovima uvek ima drugih razloga za neslogu, pa i za razvod“, istakao je Hugo Malon, jedan od istraživača studije, prenosi RTS.

Kako je istakao Dejvid Benet, stručnjak za emotivne odnose među partnerima, pomenuti primeri pomažu ljudima da nađu zajednička interesovanja sa partnerom u okviru odabranih razlika u godinama.

Freepik
 

„Ne savetujem svojim klijentima da slepo prate pravila, ali ih podstičem da dobro razmisle o gornjoj i donjoj starosnoj granici, naročito ako im je izbor orijentisan na internet stranicu i aplikacije za pronalaženje partnera“, istakla je Kerol Roderik, stručnjak za odnose i veze.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike