Želite uspešnu vezu? Prvo odgovorite na ova tri pitanja

15.05.2023

21:22

0

Autor: K. B.

Jedan muškarac odlučio je da sa nama podeli svoju inspirativnu priču o tome kako je otkrio tri ključna pitanja za uspešan odnos

Želite uspešnu vezu? Prvo odgovorite na ova tri pitanja
Dejt - Copyright Freepik

Pre skoro 15 godina, ovaj muškarac doživeo je ključno predavanje na nacionalnom prodajnom sastanku. Motivacioni govornik i bivši koledž fudbalski trener Lou Holtz bio je pozvan da podeli svoje iskustvo i savete sa prisutnima. Holtz je diskutovao o tri pitanja koja su mu pomogla da ostvari uspeh kao trener i da izgradi uspešne veze sa svojim igračima.

Iako je tada zabeležio ključne tačke iz Holtzovog govora, vremenom je zaboravio na njih. Međutim, nedavno, tokom pretraživanja starih kutija u podrumu sa svojom suprugom, pronašao je svoje beleške sa tog predavanja. Ta otkrića su ponovo pokrenula razgovor između njih dvoje, inspirišući ih da razmotre važnost pitanja koja su im tada predočena.

Sada shvataju da ta ista pitanja i dalje imaju značaj u njihovim životima i odnosima, bez obzira na prirodu tih veza. Odlučni da primene naučene lekcije, žele da podele svoju priču sa drugima i podstaknu ih da postave ista ta pitanja kako bi izgradili uspešne odnose u svojim životima.

Freepik
 

Ako želite uspešan odnos, prvo postavite ova tri pitanja:

1. Mogu li ti verovati?

Jedna od najboljih analogija koju sam čuo o poverenju je da ono funkcioniše kao bankovni račun. Svaki put kada nešto uradite da biste izgradili poverenje, činite pozitivan depozit u zajednički odnos koji delite. Svaki put kada uradite nešto negativno, pravite povlačenje sa tih depozita. Ako tokom vremena uradite dovoljno negativnih stvari prema toj osobi, odnos će biti bankrotiran.

Svako od nas mora nastaviti da pravi pozitivne "depozite poverenja" ako želimo da naši odnosi budu zdravi i rastu.

2. Da li si posvećen meni?

Ono što druga osoba u odnosu želi da zna sa ovim pitanjem je da li ste spremni da se dajete iznad onoga što je potrebno, i da li ćete održati svoju reč i obećanja koja ste im dali. Te male stvari su bitne.

Holtz je naglasio da ono što radite na treningu, na kraju ćete raditi i na terenu - i uvek je vreme za igru kada ste u vezi. To je zato što posvećen odnos podrazumeva niz mnogo manjih obaveza i obećanja koja se prave tokom vremena. Hoćete li ispuniti ta obećanja kada je nezgodno, teško ili vas lično košta - to je ono što treba da se odgovori.

3. Da li ti je stalo do mene?

Međusobna briga stvara povezanost. Kad god možete pomoći drugoj osobi da shvati da se zaista brinete za nju, otvarate vrata povezanosti, komunikaciji i interakciji. Kada pokažete da vam je stalo, negujete taj odnos.

Ključ brige za druge je stavljanje njihovih potreba na prvo mesto. Trik je promeniti naše ponašanje tako da se naviknemo da se fokusiramo na druge umesto na sebe. U okviru odnosa, možemo vežbati brigu tako što ćemo staviti naše lične potrebe po strani i namerno pomoći drugoj osobi na male načine.

Briga zahteva da naše reči i postupci budu usklađeni i usmereni na drugu osobu u odnosu.

Freepik
 

Dobijanje odgovora

Bilo da to znamo ili ne, svako od nas treba odgovore na ova pitanja u svakom od naših odnosa. Nije važno da li su to kolege, supružnici, članovi porodice, prijatelji ili kupci - trebamo  odgovore na ova pitanja da bi odnos opstao i napredovao. Ako ne znate kako da dobijete odgovore na ova pitanja za sebe, možete početi tako što ćete odgovoriti na ova pitanja za druge ljude koji vam znače i s kojima imate značajan odnos. Uverite se da ti ljudi koji su vam važni u potpunosti shvataju da im možete verovati, da ste potpuno posvećeni njima i uspehu odnosa, i da duboko brinete o njima i njihovom blagostanju.

Ako vi prvi odgovorite na njihova pitanja, vrlo je verovatno da ćete dobiti odgovore koje vam trebaju. Ako druga osoba ne može da odgovori na ova tri jednostavna pitanja - to bi mogao biti najznačajniji odgovor koji možete dobiti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike