Mislite da je apstinencija pogubna za vezu? Zapravo, ona ima nekoliko prednosti

17.05.2023

13:09

0

Autor: Z.A.S.

Iskoristite je na najbolji mogući način

Mislite da je apstinencija pogubna za vezu? Zapravo, ona ima nekoliko prednosti
Ilustracija - Copyright Freepik

Sigurni smo da nije neophodno da posebno naglašavamo zbog čega je sve dobro redovno imati intimne odnose, ali treba da znate da, pored toga što intimni odnosi mogu da ojačaju srce, takođe mogu i da produže život.

Sa druge strane, nedostatak odnosa takođe ima svoje prednosti, a posebno za mentalno zdravlje.

Iskoristite ovaj period da se posvetite sebi i svom telu, ali i da radite na poboljšanju fizičke forme.

Profimedia
 

Više vežbi, više samopouzdanja

Tokom seksa žene mogu da budu izuzetno nesigurne u svoje telo, pitajući se da li su dovoljno dobre ili privlačne, što može loše da utiče na njihovo samopouzdanje.

Period bez seksa može da promeni vaše prioritete, tako da možete da iskoristite dodatno vreme za vežbanje i promenu ishrane. Bolja forma će definitivno povećati vaše samopouzdanje i poboljšaće način na koji gledate na svoje telo.

Pexels
 

Istraživanje sopstvenog tela

"Sušni" period je odlična prilika da istražite sopstveno telo. Najviše koristi od samozadovoljavanja mogu da imaju oni koji sa partnerom nikada nisu postigli vrhunac, pa sada mogu da saznaju šta ih uzbuđuje, a šta ne i koje dodire zapravo vole.

Freepik
 

Nema straha od trudnoće

Život u paru, uprkos svojim prednostima, ponekad može da bude veoma naporan. Partneri treba da međusobno koordiniraju, kao i da prave kompromise. Postoje razne rasprave, uključujući i seks, zbog čega su svađe neizbežne. Bez seksa nema drame, kao ni straha od neželjene trudnoće.

Freepik
 

Više ćete ceniti seks

Vreme provedeno bez seksa će vas naučiti da više cenite seks. Kada se ovaj period bude završio, kotrljanje između čaršava će biti intenzivnije nego ikada ranije, posebno ako koristite veštine koje ste naučili istražujući sopstveno telo, piše "Your Tango".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike