Bela Hadid dobitnica nagrade za borbu za mentalno zdravlje mladih: Imala sam sve, a osećala sam da gubim tlo pod nogama (FOTO/VIDEO)

19.10.2022

13:02

0

Autor: Z.A.S.

Čuvena manekenka je prošle godine progovorila o borbi koju vodi

Bela Hadid dobitnica nagrade za borbu za mentalno zdravlje mladih: Imala sam sve, a osećala sam da gubim tlo pod nogama (FOTO/VIDEO)
Bela Hadid - Copyright Profimedia

Čuvena Bela Hadid, američki model, dobitnica je prestižne nagrade za borbu za mentalno zdravlje mladih.

Ona je na gala svečanosti primila nagradu "Zlatno srce", a na dodelu, koja se održavala u restoranu "Cipriani", stigla je sa majkom Jolandom Hadid, u večernjoj haljini Majkla Korsa.

Bela Hadid je jedno od najpoznatijih lica iz sveta mode, a u dosadašnjoj karijeri je zavredila čak 27 "Vogovih" naslovnih strana. Ipak, uprkos svemu, osećala je veliku uznemirenost i gubitak tla pod nogama.

Manekenka je prošle godine progovorila o svojoj dugoj borbi za mentalno zdravlje, kao i napadima panike i stresu koji je osećala.

Ispričala je da su njeni problemi počeli kada se u ranoj tinejdžerskoj dobi suočila sa lajmskom bolešću, bakterijskom sistemskom zarazom koja je napala njen organizam i dovela do naglog pada imuniteta, a samim tim i mnoštvu bolničkih analiza.

- Osećala sam se strašno, tokom meseci i godina isprobala brojne lekove i holističke dodatke, ali ništa nije pomoglo - izjavila je Hadid kojoj se mentalno zdravlje pogoršalo kad je započela superuspešnu i jako stresnu karijeru u svetu mode.

Profimedia
 

- Imala sam sve, ali sam osećala da gubim tlo pod nogama. Pred kamerama i na modnim pistama sam bila besprekorna, ali su me privatno na tom putu pratili depresivni ispadi, napadi panike i suze - ispričala je Bela.

S obzirom na to da je na sopstenoj koži naučila koliko je važno brinuti o mentalnom zdravlju mladih, odlučila je da o tome i javno progovori.

Psihoterapija i nove rutine, koje su joj postale oslonac u borbi za mentalno zdravlje, postale su najvažniji korak u njenom procesu ozdravljenja.

- Shvatila sam da moram da budem zahvalna na svemu što mi život pruža, a ne da tražim stalno više i više. Osim toga, odvojila sam posao od privatnog života i tu granicu strogo poštujem. Pomaže mi i meditacija, koju mogu da odradim i u šetnji parkom ili u prirodi, a tu je i podrška bliskih ljudi kojima uvek mogu da se poverim - rekla je manekenka, a njen govor je dočekan ovacijama.

Profimedia
 

Njena majka Jolanda Hadid je vrlo emotivno odreagovala, pa je pustila i suzu.

Domaćica ove svečanosti je bila čuvena Ana Vintur koja se, takođe, pridružila prisutnima i aplaudirala Beli Hadid.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike