Opet vam se sviđa frajer iz teretane ili kolega sa posla? To znači da ste i vi deo jednog fenomena

28.04.2023

12:52

0

Autor: Z. A.

Život nas navodi na kompromise

Opet vam se sviđa frajer iz teretane ili kolega sa posla? To znači da ste i vi deo jednog fenomena
Copyright Pexels

Sedite na pauzi za ručak, prelistavate aplikacije za sastanke po ko zna koji put, kad podignete pogled, a kolega vam uputi osmeh. Na trenutak se zapitate: „Može li on biti Pravi?“

Ali onda pogledate oko sebe i shvatite da je, između fotografija muškaraca na aplikacijama i kolega iz kancelarije, on zapravo jedini tip u vašoj okolini. Onda si postavljate pitanje „Sviđa li mi se on? Ili mi je samo u blizini?"

Isti scenario može se primeniti na onog frajera iz teretane koji uvek želi koristiti spravu u isto vreme kad i vi, ili u biti bilo koga odgovarajuće dobi koji vam je u blizini. Zapravo, reč je o „simpatiji iz neposredne blizine“ - potencijalnom partneru koji vas zapravo ne uzbuđuje, ali koji je jednostavno tu i može vam ponuditi vezu.

Freepik
 

Zvuči bezopasno, ali Hejli Kvin, stručnjakinja za sastanke iz kompanije „Match“, kaže da to može značiti da ćete se na kraju zadovoljiti vezom iz pogodnosti jer ste se umorili od toga da ste singl.

- Biti samac nije uvijek lako: možete se naći da se brinete koga pozvati kao plus jedan na venčanje svog prijatelja ili ste usamljeni vikendom ako su svi vaši prijatelji u vezama. To vas može naterati da donosite odluke u vezi sa dejtovima koje inače ne biste donosili, kao što je izlazak s ljudima koji vas ne tretiraju dobro ili ulazak u veze iz interesa jer se ne osećate zadovoljni sami sobom - rekla je Kvin za Metro.

To je fenomen o kojem i kreatori s TikToka dele videe, pa se pitaju da li je osoba u koju su zaljubljeni stvarno privlačna ili im je samo u blizini.

Freepik
 

Kako onda znati da ulazite u vezu iz pravog razloga?

- Prvo poradite na svojoj ljubavi prema sebi i samopoštovanju pre nego se zaljubite u prvog potencijalnog partnera kojeg sretnete - objašnjava Hejli.

Ona dodajte da to možete učiniti tako da se usredsredite na izgradnju društvenog života, pokretanjem nekog projekta ili odbacivanjem bilo kakvih „rokova“ kada morate upoznati nekoga.

Ali Hejli upozorava da niti jedan muškarac neće imati sve vaše kriterijume.

Pexels
 

- Nijedna veza nije savršena. Sve će uključivati određeni stepen kompromisa. Mudro je dati priliku i nekom ko nije vaš tip i usredsrediti se na pozitivne strane ljudi koje upoznajete. Samo se pobrinite da vaš otvoren stav bude uravnotežen sa zdravim poštovanjem vlastitih standarda - zaključila je Hejli.

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike