Šta kaže statistika: Kako i kada ćete upoznati svoju srodnu dušu?

19.04.2023

12:58

0

Autor: Z.A.S.

Ako su vam dosadili izlasci i besomučna upoznavanja, obavezno pročitajte ovaj tekst

Šta kaže statistika: Kako i kada ćete upoznati svoju srodnu dušu?
Ljubav - Copyright Freepik

Mnogi žele da upoznaju svoju srodnu dušu, pa u te svrhe pribegavaju besomučnim izlascima, ne bi li upoznali neku posebnu osobu, sa kojom bi, možda, mogli da provedu ostatak života.

U nadi da će takvu osobu sresti, traže ih svuda, pa tako, ne samo da posećuju barove i noćne klubove, već posećuju i sajtove za upoznavanje.

Pixabay
 

Nema rezultata

Međutim, mnogi od tih pokušaja zapravo ne urode plodom. Jeste li se ikada zapitali gde ćete najverovatnije sresti ''onog pravog'' ili ''onu pravu''...

Niste sami. Statističari, naučnici, sociolozi i stručnjaci za veze - svi su znatiželjni oko odgovora na pitanje gde pronaći ''one prave'' i gde upoznati svoje buduće supružnike. S obzirom na to da postoji veliki interes za to kako ljudi pronalaze partnere, postoji dosta studija na tu temu.

Ovo su najverovatniji načini da upoznate osobu sa kojom ćete se na kraju venčati, evo kada ćete je najverovatnije upoznati i šta je potrebno da bude ''spremna'' da ode do oltara, prema studijama.

Freepik
 

Zajednički prijatelji

Prema studiji Marije Kler, prosečna žena će budućeg supruga upoznati sa 25 godina, a muškarci će svoju srodnu dušu upoznati nešto kasnije, sa oko 28 godina. Prema istraživanju koje je proveo "Mic", većina upoznaje svoje supružnike preko zajedničkih prijatelja. Oko 38 posto svih veza započinje između prijatelja prijatelja. Drugih 22 posto je reklo da su svoje partnere upoznali u društvenom okruženju. Ista studija takođe je pogledala kako su se odnosi razvijali nakon prvog sastanka. Od veza koje su procvetale, otprilike polovina njih su prvo bili platonski prijatelji.

Nalazi su bili slični u studiji koju je objavio ''The Washington Post''. Studija je otkrila da je oko 30 posto svih modernih veza započelo upoznavanjem preko zajedničkih prijatelja. Druga opcija je bila susret sa njima u baru ili restoranu. Treća najveća opcija su onlajn sastanci, ali svi znaju koliko to može da biti ''grozno''.

Bilo je mnoštvo različitih studija koje su pomogle da se suzi odabir onoga što muškarce čini spremnima da se posvete i konačno postave pitanje. Evo šta su pronašli.

Freepik
 

Moraju da budu finansijski stabilni

Većina muškaraca neće ni razmišljati o obavezivanju dok ne dobiju stalan posao i karijeru. To je opštepoznato i da, potkrepljeno je i istraživanjem.

I da imaju i određene godine

Maturanti srednjih škola će početi da razmišljaju o braku kao o mogućnosti kada budu imali 23 do 25 godina, piše ''Today''. Diplomirani studenti će početi da razmišljaju o braku tek između 25 i 29 godina, a oni koji imaju ''napredniju'' diplomu izdržaće čak do 32 godine.

Pexels
 

Ali, ne mogu da budu ni prestari

Prema istoj studiji, šanse da se muškarac, nakon 38. godine, obaveže su drastično manje.

Muškarci su često siti dejtova

Većina muškaraca želi da bude sa ženama i žele da redovno imaju seks. Međutim, poput žena, i njima je muka od dejtova. Da bi poželeli da se vežu, često će se morati da se umore od izlazaka i moraju da žele da počnu da traže ''sledeći korak'' u životu.

Jedina stvar zbog koje se većina muškaraca želi da se obaveže jeste spoznaja da se ''više ne uklapaju'' u većinu onih koji izlaze.

Freepik
 

Klubovi su prepuni mlađih muškaraca i mnogi misle da je to mesto gde mogu da pronađi kandidate za brak. Ako se osećaju prestarima za druženje sa tom gomilom, muškarci često počinju da traže ''onu pravu'', prema studiji. Drugi intervjuisani su takođe rekli da se radi o spoznaji da su prestari da nastave da izlaze.

Najverovatnije ćete upoznati ''onog pravog'' kada budete u srednjim ili kasnim dvadesetima. Najverovatnije ćete ga upoznati dok ste u izlasku sa prijateljima, preko prijatelja ili putem internet sajtova. A da bi se obavezao, moraće da se zasitite izlazaka i da se etablirate u svojoj karijeri, piše ''YourTango''.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike