Koje osobine bi trebalo da tražite u osobi sa kojom želite da provedete ceo život

02.09.2021

20:22

0

Ukoliko ste poželeli sa nekim da provedete ostatak života, proverite da li ima one najvažnije i najlepše osobine koje su važne za i u dobru i u zlu

Koje osobine bi trebalo da tražite u osobi sa kojom želite da provedete ceo život
Copyright Pexels

Životni partneri su osobe s kojima smo povezani, a da se s njima najčešće ne poznajemo ceo život. To su ljudi s kojima gradimo život.

Brinete da li ste pronašli pravu osobu? Osećate li jaku povezanost sa partnerom? Pokušavate li da shvatite imate li zajedničku budućnost sa nekim?

Pročitajte još

Pre nego što odgovorimo na sve vaše nedoumice važno je da saznamo sledeće: Šta osobu čini adekvatnim životnim partnerom?

Studija na Univerzitetu Karnegi Melon otkrila je da je brižan supružnik osnovni uslov za sreću osobe. Naučnici su proučavali odnose u vezama 163 para, dajući im izbor – da završe zagonetku brže od ostalih ili da se takmiče za nagradu. U drugom slučaju, zadatak je bio teži.

Pexels

Parovi su dobili poseban zadatak koji su morali da reše pred istraživačima. Neki od supružnika su se međusobno podržavali: Uradimo to, osvojimo ovu nagradu!

Drugi su bili cinični i odbojni: Nikada nećemo pobediti. Zašto bi se i trudili?  Takav odnos je loše uticao na njihovo učešće u programu.

Zaljučak je da partner igra veliku ulogu u vašem životu. On je taj koji utiče na vaše buduće životne prilike. Ili će vam pomoći da uspete ili će ometati vaš rast i razvoj.

Pixabay

Parovi u kojima je vladala međusobna podrška odlikovali su se višim nivoom ličnog rasta, psihološkim blagostanjem i boljim odnosima od svojih protivnika. Opšta atmosfera same veze pokazala se zdravijom, ali i osećaj ličnog zadovoljstva.

Životni partner je tu kada vam je najviše potreban, pruža ljubav i podršku, podstiče različite delove vašeg bića, donosi vam mir i omogućava da razvijate svoje veštine i sposobnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike