Sve se svodi na jedno: Matematičari tvrde da su pronašli "formulu" muškog orgazma

14.04.2023

21:21

0

Analizirali su psihološke i biološke aspekte muškog vrhunca

Sve se svodi na jedno: Matematičari tvrde da su pronašli "formulu" muškog orgazma
Seks - Copyright Freepik

Nedavno su matematičari iz Velike Britanije, na engleskom Univerzitetu "Saseks" analizirali psihološke i biološke aspekte muškog orgazma, kako bi došli do "formule" onoga što ga uzrokuje.

- Na osnovu utvrđenih podataka, kao i prethodno objavljenog rada o modelovanju bioloških fenomena, razvili smo prvi uspešan matematički model seksualne performanse - rekao je za "NY Post" koautor studije dr Konstantin Blajs.

Freepik
 

Istraživanje je navodno inspirisano korišćenjem matematike za analizu uspešnosti u sportu, a istraživači su se za projekat koristili poznatim podacima o psihološkom i fiziološkom uzbuđenju. U ranijim studijama na tu temu koje su korišćene u sadašnjoj analizi, učesnici koji su pristajali da vode ljubav dok ih je "posmatrala" posebna vrsta MRI skenera.

Freepik
 

- U prošlosti su istraživači pokušavali na napišu model koji bi opisao fiziološki put do muškog vrhunca, ali bez uspeha - rekao je Blajs.

- Naši rezultati pokrivaju fiziološke i psihološke aspekte potrebne za njegovo postizanje i matematički dokazuju postojeće studije o psihologiji seksa. -

Napravili su dve jednačine, jednu koja se odnosi na mentalne i drugu koja se odnosi na fizičke aspekte muške intimnosti.

Freepik
 

- Naša otkrića bacaju svetlo na društvenu tabu temu i verujemo da bi mogla da imaju korisnu primenu u kliničkom lečenju seksualne disfunkcije, kao i u pružanju formule široj javnosti, za poboljšanje seksualnog života - rekla je koautorka dr Julija Kiričko.

- Ključno otkriće je da previše psihološkog uzbuđenja u ranoj fazi procesa može da spreči mogućnost postizanja vrhunca - dodao je Blajs.

Freepik
 

- Jednostavno rečeno, otkriće možemo da sažmemo u poruku: - Nemojte previše razmišljati - prenosi Večernji list.

Sledeće na čemu će raditi, rekli su, je studija o ženskom orgazmu, ali slažu se da bi to moglo da potraje jer je taj orgazam složeniji od muškog.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike