Šta zvukovi koje ispuštate tokom seksa govore o vama i vašoj vezi?

14.12.2022

20:55

0

Autor: Z. A.

Dok je stenjanje zvuk koji 33 odsto muškaraca i 34 odsto žena smatra najseksepilnijim, ponekad se događa nešto drugo

Šta zvukovi koje ispuštate tokom seksa govore o vama i vašoj vezi?
Seksi scena - Copyright Unsplash

Da li ispuštate mnogo zvukova tokom seksa?

Iako možda mislite da ti zvukovi nemaju neko posebno značenje, stručnjaci za seks tvrde drugačije i za The Sun otkrivaju šta oni govore o vašoj vezi.

Od stenjanja do „ooh“ i „aah“, moglo bi se činiti nasumično, ali ti zvukovi mogu mnogo reći o vama i vašoj vezi. Istraživanje koje je sprovela maloprodajna radnja „Vivastreet“ među gotovo 2.000 Britanaca pokazalo je da je ono čega se najviše bojite čuti da vaš partner izgovara tuđe ime.

U međuvremenu, najbučniji u krevetu obično su novi parovi, a istraživanje Illicitencounters.com pokazalo je da je 73 odsto žena i 68 odsto muškaraca glasnije na početku seksualne veze.

Unsplash
Predigra

Dakle, šta signaliziraju vaši zvukovi?

Teško disanje

Biće vam drago da čujete da se seks ubraja u laganu do umerenu fizičku aktivnost. Prosečan seks koristi približno istu količinu energije kao igranje stonog tenisa ili vožnja fokstrotom. Zapravo, muškarci sagore 4,2 kalorije u minutu tokom seksa, a žene 3,2, prema istraživačima sa Univerziteta Kvebek – i to je jeftinije od teretane! Ali nemojte dati sve u teško disanje koje se događa tokom seksa jer se možete dovesti na to da ostanete bez daha ili da izgledate kao da ste nesposobni. Naša tela moraju osloboditi adrenalin da bi se uzbudila. Oslobađanje ove hemikalije obično je potrebno za aktiviranje našeg mehanizma za borbu ili beg, ali toom seksa se koristi za ubrzavanje otkucaja srca i slanje više krvi u muškarčev penis i na ženski klitoris, tako da se povećava i postaje osetljiviji. To je onaj nalet adrenalina koji nam ubrzava disanje i tera nas da dahćemo.

Unsplash
Predigra

Stenjanje

Dok je stenjanje zvuk koji 33 odsto muškaraca i 34 odsto žena smatra najseksepilnijim, ponekad se događa nešto drugo. Kad žena glumi da stenje, želi da njihov partner brže doživi orgazam i prekine seks. Da, to bi nekim muškarcima moglo biti udarac za ego, ali prema jednoj studiji, 66 odsto žena priznalo je da pojačavaju svoje stenjanje kako bi namerno ubrzale partnerov orgazam.

Profimedia
Orgazam

Visoke frekvencije

Ispuštate zvukove koji su nekoliko oktava viši u određeno doba meseca? To bi mogao biti dobar znak ako pokušavate da zatrudnite. Ovulacija može uticati na vokalizaciju žene i kao rezultat toga učiniti nas glasnijim u spavaćoj sobi. Utvrđeno je da žene imaju viši glas oko dva dana kada izbace jajašce spremno za oplodnju. Stručnjaci koji stoje iza studije tvrde da je to možda nesvestan način na koji žene muškarcima signaliziraju plodnost i da se to igra u skladu s opštim uverenjima da su viši glasovi privlačniji i ženstveniji.

Pexels
Orgazam

Vikanje

Smatra se da su žene najglasnije u spavaćoj sobi, a stručnjaci to pripisuju tomu što su njihovi orgazmi intenzivniji. Istraživanje Illicitencounters.com pokazalo je da je 82odsto heteroseksualnih žena reklo da su glasnije tokom vođenja ljubavi od svojih muških partnera. Snop nerava u ženskom klitorisu mnogo je veći nego u penisu, što ženama pruža dodatno zadovoljstvo kada dožive vrhunac. To možda objašnjava zašto proizvode više zvukova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike