Da li ste u vezi sa narcisom? Ukoliko jeste, mogli biste da ispaštate i psihički i fizički

04.12.2022

11:47

0

Autor: Z.A.S.

Važno je da naučite kako da funkcionišete sa ovakvim osobama

Da li ste u vezi sa narcisom? Ukoliko jeste, mogli biste da ispaštate i psihički i fizički
Par - Copyright Pexels

Osobe koje pate od narcisoidnog poremećaja ličnosti uglavnom nemaju želju da se promene. Štaviše, za svoje probleme i greške uglavnom će okriviti sve druge osim sebe.

Za narcisoidnost ne postoji lek, pa se postavlja pitanje šta bi bilo najbolje da uradite ukoliko ste u vezi sa narcisom?

Pre svega, trebalo bi da imate na umu da takvo njihovo ponašanje može da se odrazi i na vaše fizičko i na emocionalno stanje.

Postoji mogućnost da će vam samopouzdanje, nakon izvesnog vremena, značajno opasti, pa ćete tako vremenom početi da se osećate beznadežno.

I zato morate da budete oprezni i da ne gajite lažnu nadu kada vam se partner izvinjava za ponašanje koje stalno ponavlja i da vas ubeđuje da ga ne ostavljate.

Profimedia
 

Ukoliko ste u vezi sa takvom osobom, najverovatnije je da želite da joj pomognete, a stručnjaci savetuju da to radite tako što ćete istaći svako njeno pozitivno ponašanje. Pored toga, od izuzetne je važnosti da postavite granice za preterane zahteve vašeg narcisoidnog partnera, a stručnjaci još savetuju i da ne odgovarate na eventualne kritike koje vam uputi, već da ih ignorišete.

Profimedia
 

Naravno, važno je da budete uporni. Ukoliko vaša veza ima dosta drugih, dobrih strana, vi i partner možete zajedno da radite na ovom problemu kako biste poboljšali vezu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike