Ove situacije u vezi mogu delovati kao prava ljubav, a zapravo su totalna suprotnost

03.03.2022

18:33

0

Slatko je što vas partner želi da vas vidi i što vas ceni možda više od svojih prijatelja

Ove situacije u vezi mogu delovati kao prava ljubav, a zapravo su totalna suprotnost
Copyright Pixabay

Ako vaš partner sve vreme mora znati gde se nalazite i naljuti se kada mu se ne javite, to signalizira nezdravu i opsesivnu osobinu. Ukoliko vam uz to proverava društvene mreže i želi da vas kontroliše, bežite glavom bez obzira.

U ranoj fazi ljubavne veze mnogi od nas nose ružičaste naočare. Kada smo u nekog ludo zaljubljeni, čak i kada vidimo znakove upozorenja, ne prepoznajemo opasnost s kojom bismo se mogli suočiti u budućnosti.

Budući da u ljubavi želimo sve najbolje, teško prihvatamo upozoravajuće znakove koji nam govore da nešto nije dobro.

Ove stvari mogu nam izgledati kao ljubav, ali zapravo su totalna suprotnost.

1. Konstantno želi da zna gde ste

Naravno da će vas vaš partner preispitivati o tome gde ste, kakvi su vam planovi i šta radite. Ali kada se vaš partner ponaša kao uređaj za praćenje koji sve vreme mora znati gde se nalazite, to signalizira nezdravu, opsesivnu osobinu.

Ovo vam u početku može izgledati kao ljubav, ali to je kontrola i opsesija.

Pexels
 
2. Šalje poruke i zove vas 24 sata dnevno

Očito je da svaka veza zahteva komunikaciju i u početku, dok se još upoznajete, biće je mnogo više. Razumljivo je da se jednostavno ne možete zasititi jedno drugog. Ako se vaš partner naljuti kada mu se ne javite ili ne odgovorite na poruku, te vas konstantno zove i šalje vam poruke sve dok ne odgovorite – to je znak upozorenja.

Ako uz to od vas krenu zahtevati da morate odgovoriti čim vas zovu, bežite! To je manipulativno ponašanje.

3. Tera vas da razgovarate o stvarima o kojima ne želite da pričate

Svako ima svoje granice i svako ima pravo da podeli s drugom osobom ono što želi. Ali kada neko insistira i gotovo prisiljava i pritiska drugog da deli detalje koje ne želi, to je problematično.

To je maleni korak prema emocionalnom zlostavljanju. Štaviše, otkrivanje vaših najmračnijih tajni i misli omogućuje drugoj osobi buduće zlostavljanje. Gotovo se može činiti kao da vas drže kao taoca. To je izrazito otrovno i znak je da vas partner nimalo ne poštuje.

Pexels
 
4. Samo želi da vas vidi

Osoba s kojom izlazite trebalo bi između ostalog da želi da upozna i vaše prijatelje i porodicu. Ako nema želju iza tim i samo želi videti vas, to bi moglo upozoravati na opsesiju s vama. To jednostavno nije zdravo.

5. Uhodi vas na društvenim mrežama

Možda se čini simpatičnim to što obraća pažnju na vaše aktivnosti na društvenim mrežama, ali u isto vreme, ne bi trebalo da obraćate pažnju na postove koji vam se sviđaju ili koje komentarišete.

Možda je to pitanje ljubomore ili nesigurnosti, ali je i u jednu ruku posesivno. Kasnije bi ta toksičnost mogla uništiti vašu vezu, pa bi partner mogao pratiti svaki vaš korak.

Pexels
 
6. Moli za drugu šansu

U nekom trenutku „žrtva“ će primetiti vlastite toksične osobine i ponašanje. Kada to primeti, mogao bi vas početi prozivati i ispitivati. Ako se vaš partner krene izvinjavati i tražiti drugu priliku, zna da je pogrešio. Na kraju krajeva, ako vaš partner ima ove osobine, vaš odnos nije ni zdrav ni poverljiv.

Sloboda govora, ličnog izražavanja i privatnosti nikada ne bi smeli biti narušeni ili oduzeti od vas, posebno iz straha da ćete razočarati ili naljutiti svog partnera. Ako je to slučaj, postoji problem i vreme je da razmislite o tim problemima kako biste svoj sledeći korak mogli napraviti na najsigurniji mogući način, piše Your Tango.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike