Evo šta će se dogoditi ako stavite čaj u frižider: Rešićete problem koji svaka kuća ima

05.06.2024

17:19

0

Autor: K. B.

Jednostavno rešenje za noćne more svake domaćice koje se pojavljuju prilikom otvaranja frižidera

Evo šta će se dogoditi ako stavite čaj u frižider: Rešićete problem koji svaka kuća ima
Copyright Profimedia

Uobičajena pojava neprijatnih mirisa u frižideru nije neuobičajena, posebno kada se čuvaju kuvana jela, suhomesnati proizvodi, povrće, voće, jaja, mlečni proizvodi, crni i beli luk. Pre nego što primenite naš trik za neutralizaciju mirisa, prvo detaljno pregledajte svu hranu kako biste se uverili da ništa nije pokvareno. Bilo koju pokvarenu hranu odmah bacite, a ostale namirnice dobro zatvorite u hermetički zatvorene kontejnere. Prebrišite police vodom u kojoj je rastvorena soda bikarbona kako biste neutralisali mirise i uklonili ostatke hrane.

Zatim, ubacite suvu kesicu čaja u frižider. Ako imate veći frižider, možete staviti 2-3 kesice na različitim mestima. Efekat će biti primetan veoma brzo, jer čaj efikasno apsorbuje neprijatne mirise.

Unsplash
 

Ovsene pahuljice su takođe odličan prirodni neutralizator mirisa u frižideru. Stavite šaku ovsenih pahuljica na tacnu i ubacite je u frižider; one će brzo apsorbovati mirise. Drugi koristan trik je staviti nekoliko kriški limuna posutih solju na tacne i ubaciti ih u frižider.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike