Sitnica koja razbija kamenac: Zaboravite sodu i sirće, otkrijte novi trik

19.11.2023

11:33

0

Autor: K. B.

Kamenac se stvara kada tvrda voda isparava, uzrokujući spajanje kalcijuma i magnezijuma

Sitnica koja razbija kamenac: Zaboravite sodu i sirće, otkrijte novi trik
Ilustracija - Copyright Profimedia

Može se razviti na različitim površinama u dodiru s vodom, poput šporeta, bojlera, toaleta i lavaboa. Postoji nekoliko efikasnih metoda za uklanjanje kamenca, uključujući i jedan gotovo besplatan trik za njegovo rastvaranje.

U odgovorima na pitanje kako se rešiti naslaga kamenca, jedan stručnjak za čišćenje izneo je neobičan savet koji je privukao pažnju:

 "Natopite bakarni novčić i kamenac će se rastvoriti". Drugi je potvrdio da ovo funkcioniše i da nije neophodno koristiti novčić, već da bilo koji drugi predmet od bakra može poslužiti, prenosi Krstarica.

 

 

Jedan korisnik je podelio svoje iskustvo:

"Ovo sam uradio sa svojim toaletom kada sam se uselio. Držeći ga pod blagim uglom, jednostavno obrišite kamenac." Ovaj trik funkcioniše jer novčić pokreće hemijsku reakciju između bakra i kamena, što dovodi do njegovog raspadanja.

Pored ovog neobičnog trika, neki korisnici su preporučili i korišćenje izbeljivača kao efikasan način za uklanjanje kamenca. Sve u svemu, postoje različite metode koje vredi isprobati kako biste se efikasno oslobodili ovog neželjenog problema.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike