Ovo ne smete da držite na stolu ako želite da izbegnete siromaštvo, vreme je da izbacite iz kuće

21.02.2024

18:06

0

Autor: K. B.

Feng šui, istočnjačka filozofija življenja, postala je izuzetno popularna i na našim prostorima tokom poslednjih godina

Ovo ne smete da držite na stolu ako želite da izbegnete siromaštvo, vreme je da izbacite iz kuće
Copyright Profimedia

Jedno od često kršenih pravila feng šui-a odnosi se na postavljanje zaštitnog stakla na stolove, bilo da su u pitanju trpezarijski ili klub stolovi u dnevnoj sobi. Ovaj običaj potiče iz vremena stare Jugoslavije, kada su domaćice verovale da staklo štiti površinu stola, često trajući decenijama. Međutim, Kinezi, koji su duboko ukorenjeni u ovu filozofiju življenja, ne podržavaju ovu praksu iz nekoliko razloga.

Prvo, prema feng šui-u, stvari u kući treba često menjati, a stare treba zameniti novim. Ovaj princip podstiče energiju da slobodno cirkuliše, čime se održava harmonija u domu. Drugo, Kinezi veruju da postavljanje stakla na stol izaziva odliv prihoda. Po njihovom shvatanju, staklo povezuju s elementom vode, što može imati negativan uticaj na finansije domaćinstva.

Profimedia
 

Osim što se smatra da je staklo zastarelo, sada razumemo i kako može imati potencijalno negativan uticaj na finansije, što je bitan aspekt feng šui-a. Stoga, razmatranje ovih principa može doprineti stvaranju pozitivnijeg i skladnijeg okruženja u domu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike