Obratite pažnju: Ove stvari vaši gosti primećuju, ali vi možda ne

02.12.2023

09:25

1

Autor: K. B.

Postoje određeni znakovi koji mogu stvoriti dojam da su domaćini štedljivi ili da imaju finansijske izazove, iako to možda nije tačno

Obratite pažnju: Ove stvari vaši gosti primećuju, ali vi možda ne
Gosti - Copyright Profimedia

Kada kročimo u tuđi dom, uobičajeno je da pažljivo posmatramo okolinu u kojoj se nalazimo. Na osnovu onoga što primetimo, možemo stvoriti bližu predstavu o vlasnicima doma.

Iako su sitni detalji, koji nam se možda ne čine važnim, zapravo mogu otkriti mnogo toga i dovesti do brzih zaključaka. Iako ovi zaključci često nisu tačni, gostima je teško promeniti prvo utisak. Evo nekoliko stvari koje mogu stvoriti dojam da su domaćini štedljivi ili da su finansije "tanke", iako to možda nije stvarnost.

Iznošene sobne papuče

Većini ljudi teško je odreći se svojih omiljenih papuča, iako su možda već pohabane. Iako to može biti iz emotivnih razloga ili zanemarivanja, gosti mogu stvoriti sliku da domaćini nisu finansijski dovoljno potentni da si priušte nove papuče.

Ostaci u posudi za sapun

Bacanje sapuna pre nego što se sasvim potroši može se percipirati kao ekonomično, ali gosti koji vide ostatke sapuna mogu doneti zaključak da domaćini pokušavaju štedeti na osnovnim higijenskim sredstvima.

Pixabay
 

Nehajno prebačeni prekrivači na nameštaju

Prekrivači koji su nepažljivo prebačeni mogu delovati moderno, ali ako su prekrivači različitih dezena na svakom komadu nameštaja, gosti mogu pomisliti da domaćini pokušavaju prikriti loše stanje nameštaja.

Okrnjeno posuđe

Činije, šoljice ili tanjiri koji su oštećeni mogu stvoriti dojam da domaćini nemaju sredstava za kupovinu novog posuđa, iako možda čuvaju ove predmete iz emotivnih razloga.

Stare kuhinjske krpe

Stare, iznošene krpe na vidljivom mestu mogu ostaviti dojam neurednosti i nedostatka sredstava za nabavku novih, iako su kuhinjske krpe danas finansijski dostupne svima.

Pexels
 

Zaštitna folija na daljinskim upravljačima

Čuvanje daljinskih upravljača u zaštitnoj foliji može se percipirati kao čuvanje vrednosti, ali može ostaviti utisak preterane štedljivosti ili nemarnosti.

Olupano emajlirano posuđe

Očuvanje starog posuđa iz detinjstva može delovati nostalgično, ali olupano posuđe šalje sliku o nemarnosti i škrtarenju na svakodnevnim stvarima

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike