Lekovita biljka koja iz vašeg doma tera bakterije, ali i negativnu energiju: Čišćenje sa neverovatnim dejstvom

24.11.2023

10:58

0

Autor: K. O.

Osim što ima pozitivan uticaj na fizičko zdravlje, takođe povoljno deluje i na životni prostor

Lekovita biljka koja iz vašeg doma tera bakterije, ali i negativnu energiju: Čišćenje sa neverovatnim dejstvom
Copyright Freepik

Sigurno ste već upoznati s blagotvornim svojstvima žalfije, koja se vekovima koristi u različite svrhe. Osim što pomaže u lečenju upale grla, zuba i drugih upalnih stanja, žalfija se ističe snažnim antibakterijskim, antivirusnim i antifungalnim delovanjem. Sadrži mnogo korisnih materija, vitamina i minerala.

Osim što ima pozitivan uticaj na fizičko zdravlje, takođe povoljno deluje i na životni prostor. Sama reč "kadulja" potiče od postupka kađenja koji se koristi za čišćenje prostora od bakterija i negativne energije. Zapaljivanje aromatičnih biljaka nije samo praksa istočnjačkih kultura već i poznata u zapadnjačkom svetu, iako nekim ljudima deluje kao nešto čudno i preterano ezoterično.

Naučna istraživanja su pokazala da kađenje ima mnoge pozitivne efekte na zdravlje. Spaljivanje žalfije, zbog svog antimikrobnog dejstva, oslobađa negativne jone koji neutrališu alergene poput prašine, plesni ili životinjske dlake, poboljšavajući tako kvalitet vazduha. Ovo je posebno korisno za one koji se bore s alergijama, astmom, bronhitisom i drugim respiratornim bolestima.

Pre nego što započnete sa kađenjem svog doma, pripremite se uz nekoliko korisnih saveta.

Kako biste se koristili žalfijom za kađenje, najidealnije je koristiti belu žalfiju zbog njenih jakih aromatičnih i lekovitih svojstava. Možete je kupiti uvezanu u veze, samostalno ili u kombinaciji s drugim aromatičnim biljkama poput eukaliptusa ili ruzmarina. Za pripremu čaja radije koristite žalfiju koju već imate kod kuće.

Profimedia
 

Otvorite sva vrata i prozore

Pre samog kađenja, otvorite sve prozore i vrata kako bi se loš vazduh i bakterije izbacili iz prostora. Takođe, očistite sve površine od prašine i temeljno usisajte pod i tepihe.

Možete koristiti listiće, ali i vezu. Ukoliko ste uzeli listiće, zapalite nekoliko listića na kamenom ili keramičkom tanjiru. Bolja opcija su uvezane biljke – zapalite vezu i pustite da gori oko 20 sekundi, a zatim lagano oduvajte plamen da se stvori dim. Držite vezu iznad tanjira da se žar ne bi proširio na nešto drugo.

Freepik
 

Prođite kroz sve prostorije

Prođite dimom kroz sve prostorije u svom domu zadržavajući se u svakom uglu nekoliko sekundi, lagano mašući vezom. Ako primetite da žar slabi, lagano dunite u njega da ga razgorite. Nakon što prođete kroz sve prostorije, sačekajte dok se dim potpuno ne raziđe kroz prozore i vrata, pa ih tek onda zatvorite. Nakon kađenja, preporučuje se da se istuširate, piše Gloria.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike