Očaravajuće rešenje za oštećen parket: Vratite sjaj vašem podu uz samo jedan sastojak

26.10.2023

11:13

0

Autor: K. B.

Parket je prelepa i dugotrajna opcija za podove u domu, ali tokom vremena, ogrebotine i znaci habanja često postaju neizbežni

Očaravajuće rešenje za oštećen parket: Vratite sjaj vašem podu uz samo jedan sastojak
Čišćenje poda - Copyright Profimedia

Nakon dugotrajne upotrebe, parket na podu može postati izgreban i izgubiti svoj prvobitni sjaj, bez obzira koliko ga često čistili. Međutim, postoji jednostavno i pristupačno rešenje za ovo problem.

Profimedia
 

Da biste samostalno rešili problem ogrebotina na parketu, sve što vam je potrebno jeste omekšivač veša, koji verovatno već imate u svom kupatilu. Evo kako to možete uraditi:

  • Uzmite kofu i napunite je vodom.
  • Dodajte dva čepa omekšivača u vodu i dobro promešajte kako biste se uverili da se omekšivač ravnomerno rasporedi u vodi.
  • Navlažite čistu krpu u ovu mešavinu i koristite je da obrišete površine parketa na kojima su prisutne ogrebotine. Ne zaboravite prebrisati i ostatak parketa ovom mešavinom.
  • Oglođene površine će postepeno postati manje vidljive i parket će ponovno zablistati, kao da je postavljen juče.
  • Nakon ovog tretmana, cela vaša kuća će izgledati kao nova, a takođe će prijatno mirisati. Ovaj jednostavan trik takođe se može primeniti na laminatni pod kako biste postigli isti efekat.
  • Osim za popravku parketa, možete koristiti omekšivač za čišćenje PVC stolarije. Jednostavno pomešajte 200 ml omekšivača sa vodom u boci od litra, promućkajte da se dobro sjedini i koristite ovu mešavinu da očistite sva vrata i prozore od PVC materijala. Nakon tretmana, stolarija će zasijati kao ogledalo.

    BONUS VIDEO:

     

     

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Možda vas zanima

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike