Namirnicu koju obožavamo i koristimo svakodnevno ubacite u ormar i rešite se ustajalog mirisa zauvek

21.10.2023

09:17

0

Autor: K. O.

Novi način upotrebe ove namirnice

Namirnicu koju obožavamo i koristimo svakodnevno ubacite u ormar i rešite se ustajalog mirisa zauvek
Copyright Freepik

Nema ništa lepše nego kad izvučete stvar iz ormara, a ona predivno miriše. A nema osobe kojoj se nije dogodilo da oseti ustajali miris kada otvori svoj garderober.

Možda ste i vi primetili da vaš ormar ima specifičan miris, bez obzira na redovno pranje i pažljivo održavanje vaše garderobe. Ovaj miris obično potiče od vlage u ormaru i ukazuje na to da ormar nije pravilno provetren ili da je prostor posebno vlažan.

Nema razloga za paniku, jer postoji jednostavan način da sprečite da se ovaj miris prenese na vašu omiljenu odeću, a taj trik uključuje jednu namirnicu koju obožavamo i konzumiramo svakodnevno. U pitanju je - kafa.

Pored toga što pravite osvežavajući jutarnji napitak, kafa može poslužiti kao prirodni "dezodorans" za vaš ormar i eliminisati sve neprijatne mirise, kako izveštava House Digest.

Pexels
 

Osim mirisa buđi, garderoba koja nije dobro osušena ili je nošena pre nego što je smeštena u ormar često može uzrokovati nepoželjne mirise u ormanu.

Ova neuobičajena upotreba kafe veoma je jednostavna.

Uzmite nekoliko kašičica mlevene kafe i stavite je u vrećicu od gaze.

Zatim, okačite napunjenu vrećicu u svoj ormar. Za lakše kačenje možete koristiti vešalicu ili kukicu sa obe strane ormara. Ostavite vrećicu sa kafom nekoliko dana da obavi svoju "čarobnu" radnju, i bićete zadivljeni razlikom koju čini za miris vaše garderobe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike