Trikovi za olakšavanje kućnih poslova: Uvedite raspored čišćenja i organizaciju u svoj dom

08.06.2023

16:22

0

Autor: K. B.

Održavanje redovne rutine čišćenja ključno je za dugoročni uspeh

Trikovi za olakšavanje kućnih poslova: Uvedite raspored čišćenja i organizaciju u svoj dom
Copyright Freepik

Neki stručnjaci predlažu da počnete sa 15 minuta, a zatim postepeno povećavate do 20 minuta dnevnog čišćenja. Rasporedi za kreiranje rutina pomažu vam da uspete na duge staze. Odvojite vreme za čišćenje, čak i ako to uključuje samo nameštanje kreveta.

Evo četiri odlična trika za organizaciju kuće:

Pixabay
 

Sređivanje dečijih soba

Određivanje mesta za knjige, igračke i odeću je ključno. Preporučuje se korišćenje platnenih korpi koje su velike, ali mekane, kako biste izbegli oštećenje i omogućili deci jednostavno vađenje i vraćanje stvari. Takođe, otomani za odlaganje sa uklonjivim poklopcima mogu vam pomoći da maksimalno iskoristite prostor za skladištenje.

Što manje papira, to bolje

Smanjite upotrebu papira i koristite aplikacije poput CamScanner-a za digitalizaciju dokumenata. Tako će vam važni dokumenti biti lako dostupni i organizovani. Takođe, odvojite prostor za rad kako biste se fokusirali na produktivnost i smanjili ometanja u drugim delovima kuće.

Preuzmite kontrolu nad ormarom

Ukrotite nered u ormaru koristeći monohromatske vešalice i organizujte odeću po kategorijama. Kroset preporučuje da izbacite stvari koje niste nosili u poslednjih 12 meseci. Vešanje odeće na vešalicama je bolja opcija od odlaganja na police, jer je odeća vidljivija i manje će se gužvati. Police su idealne za odlaganje drugih predmeta.

Freepik
 

Red u frižideru

Organizovan frižider ne samo da olakšava odabir zdrave hrane, već čini da ceo dom izgleda uređenije. Izvadite sve iz frižidera, obrišite police, bacite nepotrebne i neiskorišćene namirnice, i napravite funkcionalan sistem za slaganje namirnica po kategorijama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike