Koju prostoriju prvo ugledate sa ulaznih vrata? Ako je to dnevna soba - odlično, ali, ukoliko je reč o kupatilu - imamo loše vesti

09.02.2023

18:04

0

Autor: Z.A.S.

Prema feng šuiju prostorija koju prvo ugledate kada uđete u stan, jako je bitna

Koju prostoriju prvo ugledate sa ulaznih vrata? Ako je to dnevna soba - odlično, ali, ukoliko je reč o kupatilu - imamo loše vesti
Ulazna vrata - Copyright Profimedia

Svi znate za feng šui i za to koliko je energija u domu važna. Kako bi kuća bila oaza sreće, obilja i zdravlja, prema ovoj kineskoj drevnoj veštini, energija u domu treba slobodno da teče.

I da bi u vašem domu zavladala pozitivna energija, važno je da počnete od ulaznih vrata. Nikako nije dobro da ulazna vrata budu stara, oronula i prljava, objašnjavaju feng šui stručnjaci.

Takođe kažu da, recimo, ukoliko se žena razvela, nikako ne treba da drži na vratima pločicu sa starim prezimenom, jer to može da blokira dolazak nove ljubavi.

Još jedna jako bitna stvar jeste predsoblje, odnosno to kako je ono uređeno. Prostor, odnosno hodnik uglavnom je prvo što ugledamo kada zakoračimo preko praga.

Koju prostoriju vi prvo ugledate?

Ukoliko vidite dnevni boravak, to je idealno.

Ako vidite kupatilo, to je minus na računu.

Ako vidite trpezariju, neko je stalno gladan.

Ukoliko prvo vidite kupatilo, ne morate da ga izmestite, stavite ukrasne trakaste rese na vrata kupatila i preusmerite energetski tok.

Unsplash
 

Još jedna stvar je važna. Predmet koji mnogi drže u hodniku jeste ogledalo. U mnogim feng šui pravilima ono se ne preporučuje, ali može da stoji u hodniku, tako da vidimo svoj odraz tek kada napravimo korak-dva u kući. Ne smemo da se vidimo u ogledalu čim vrata otvorimo, ni prekoputa, ni pored.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike