Ova mesta u kući su idealna za sat, a na jednom nikako ne bi trebalo da se nađe

22.12.2022

10:05

0

Autor: Z.A.S.

Sat može da bude i odlična dekoracija

Ova mesta u kući su idealna za sat, a na jednom nikako ne bi trebalo da se nađe
Zidni satovi - Copyright Pixabay

Kada smo kod kuće, vreme uglavnom provodimo u dnevnoj sobi, a mnogi imaju običaj i da tu, na nekom od zidova, drže zidni sat.

Pored sata uglavnom samo prođemo, iako nam nekada služi da saznamo koliko ima sati, a da ne moramo da pogledamo u telefon. Takođe, zidni sat, pogotovo kada je lep, odličan je i dekor.

Prema feng šui pravilima, zidni sat je najbolje da postavimo ka severu, istoku ili severoistoku. Ova kineska disciplina smatra da nije najbolje da postavimo zidni sat na centralnoj lokaciji dnevne sobe.

Pixabay
 

Takođe je savet i da birate sat u obliku kvadrata, koji nije preveliki. Boja je, isto tako, faktor za određivanje lokacije sata. Zidni sat crvene, ljubičaste ili narandžaste boje se odnosi na element vatre i treba ga postaviti na južnu tačku sobe.

Postavljanje sata na istoku ili jugoistoku povezano je sa elementom drveta, što je poželjno mesto za sat zelene ili cijan boje(takođe vrsta zelene). Nije preporučljivo okačiti sat na severnoj ili zapadnoj tački jer se smatra da donosi lošu sreću.

Unsplash
 

Poželjno je da postavimo zidni sat tako da bude okrenut prema vratima ili prozoru, umesto da ga postavimo pored prozora ili kod vrata.

Sat treba da bude vidljiv kada stojimo na vratima, što pomaže da energija cirkuliše kroz sobu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike