Ovih pet predmeta u kuću donosi nemaštinu i bedu, al' ima i pet protivotrova: Ako je na zidu slika brodoloma, ljuljaju vas talasi nemira

25.11.2022

15:22

0

Autor: Z. A.

Svaka kuća treba da bude puna pozitivne energije, ali prvo morate da izabcite negativne

Ovih pet predmeta u kuću donosi nemaštinu i bedu, al' ima i pet protivotrova: Ako je na zidu slika brodoloma, ljuljaju vas talasi nemira
Copyright Pexels

Dome, slatki dome, fraza je stara, a zaparvo nam govori da svaki čovek u svojoj kući treba da se oseća - najsrećnije, najopuštenije, najbolje.


Svaki dom treba da bude oaza mira i pozitivne energije, ali postoji verovanje da određeni predmeti donose nesreću porodici ako se nalaze na pogrešnom mestu u kući, a neki ne bi trebalo ni prag da vam pređu. Već smo pisali o tome da je važno čak i kakav vam je otirač ispred vrata, kao i sama vrata.

Ukolio želite dom bez negativne energije, feng šui preporučuje da u kuću ne unosite ili bar na određenim mestima ne držite sledećih pet stvari jer donose lošu sreću:

Unsplash
 

1. Ogledalo okrenuto prema krevetu

Veruje se da ogledalo okrenuto ka krevetu može izazvati probleme u ljubavnoj vezi, puštajući loše spoljašnje uticaje u inače dobar i zdrav brak.

2. Crna vrata

Boju ulaznih vrata najbolje je odrediti prema tome na koju stranu sveta su okrenuta. Crna vrata možete imati samo ako su vrata okrenuta ka severu, inače će vam doneti nesreću u dom.

Pexels
Crna ulazna vrata

3. Biljka s trnjem

Takođe se smatra da oštri, šiljasti predmeti donose lošu sreću, a ako želite da vaš dom privuče pozitivnu energiju, izbegavajte da u svom domu držite biljke sa bodljama, poput kaktusa.

4. Kalendar na pogrešnom mestu

Kalendar okačen na ulaznim vratima kuće podseća na prolaznost života i veruje se da utiče na trajanje životnog veka njenih stanara.

Profimedia
Kalendar


5. Slika brodoloma

Slika brodoloma predstavlja nemir koji može uticati na ponašanje i energiju ukućana.

 

Profimedia
Kalendar

Ako želite dom pun pozitivne energije, uvedite sledećih pet malih stvari koje donose sreću:

1. Sveže cveće

Ako sveže cveće postavite na vidno mesto u svom domu, sreća vas neće zaobići. Samo ne stavljajte cveće sa trnjem.

2. Oslikana vrata

Ako su vrata okrenuta prema jugu, obojite ih crvenom ili narandžastom, vrata koja gledaju na sever treba da budu plava ili crna, ako su okrenuta prema zapadu, izaberite siva ili bela, a ona koja gledaju na istok doneće vam sreću ako su braon ili zelena.

Pexels
Ofarbana vrata

3. Raspored nameštaja

Veruje se da nameštaj postavljen u krug pomaže u protoku energije. Takođe se veruje da će krevet okrenut dijagonalno prema vratima spavaće sobe ispuniti dom pozitivnom energijom.

4. Potkovica

Mnoge kulture veruju da potkovica koja visi iznad vrata donosi sreću. Ako je potkovica okrenuta nagore, to će osigurati da sreće bude u izobilju, a ako je okrenuta nadole sreća će pasti na svakoga ko prođe kroz ta vrata.

Pexels
Potkovice na vratima

5. Hvatač snova

Obešen u spavaćoj sobi, hvatač snova štiti stanara od loših snova, prenosi portal Zadovoljna.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike