Kada saznate razlog zbog kog svako veče treba da zatvorite vrata kupatila, nikada više nećete otići na spavanje a da ih ne proverite

02.10.2022

15:49

0

Autor: D. R.

Možda će vam ovi saveti promeniti život

Kada saznate razlog zbog kog svako veče treba da zatvorite vrata kupatila, nikada više nećete otići na spavanje a da ih ne proverite
profimedia-0629910199 - Copyright Profimedia

Vastu, doktrina organizovanja prostora u skladu sa energijom Sunca i planeta. Ovo je indijski sistem za uređenje doma podrazumeva određena pravila koja mogu da poboljšaju energiju u kući, donesu bogatstvo i prosperitet u dom. 

Vastu stručnjaci smatraju da je kuća živo biće, naš član porodice o čijoj se "pravi" - vitalnoj energiji, treba brinuti sa puno ljubavi, kreativnosti, posvećenosti i truda. 

Mnogi ga nazivaju indijski feng šui, a evo koje stvari treba da izbegnete da bi u vašem domu uvek bilo dovoljno novca.

- ne stavljajte metlu pored nameštaja ili prostora gde čuvate neke dragocenosti, to simbolizuje loše finansije.

- ne treba držati lekove u kuhinji, jer se prema vastu principima veruje da to može izazvati nevolje i lošu sreću. Čuvajte lekove u drugoj prostoriji, spavaća ili dnevna soba.

- pravilo vedskog uređenja doma podrazumeva da u domu ne treba da držite biljke koje imaju trnje, jer to privlači nepovoljne događaje.

Pixabay
 

- porodice sa malom decom ugavnom se suočavaju sa problemom iscrtanih zidova. Prema vastu principima prljavi zidovi i nasumične linije i "žvrljotine" izazivaju finansijske dugove i sprečavaju energiju novca.

- severoistočni deo doma uvek mora da bude uredan kako bi u dom ulazilo bogatstvo, pa posebnu pažnju obratite na ovaj sektor doma kada čistite.

- slike se ne stavljaju na zidove na južnom delu kuće, kao i sve što ima veze sa vodom, na primer akvarijum ili fontana. Takođe, nisu poželjne ni slike borbenih životinja, lova, divljači, vatre, drveća bez cveća i voća, gavranova, zmija, lešinara, slepih miševa... Na slikama nikako ne treba da budu prikazani krv, nasilje, nesreća...

- ne zatrpavajte hodnik jaknama, cipelama i stvarima, i nemojte stavljati obuću odmah nadomak vrata. Neka ulaz u kuću bude što prostraniji, otvoreniji i slobodniji. Ulazni deo predstavlja neki vid filtera za energiju, zbog toga treba da bude sa što manje stvari, bez nereda, kako bi energija neometano mogla da ulazi i izlazi.

Unsplash
 

- mnogi ljudi ostavljaju vrata kupatila otvorena, ali prema indijskom feng šuiju, ovo može izazvati finansijske teškoće. U kupatilu uvek postoji određena vlaga, a ukoliko ostavljate otvorena vrata, simbolično se smatra da će novac skliznuti niz prste.

- takođe, u toaletu je važno da poklopac wc šolje uvek bude spušten.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike