Bred Pit ima novu kuću: Zavirite u kameni bungalov na litici od 40 miliona dolara (FOTO)

29.07.2022

15:01

0

Autor: Z. A.

Glumac je poznat kao veliki ljubitelj arhitekture, a ovo zdanje je umetničko delo

Bred Pit ima novu kuću: Zavirite u kameni bungalov na litici od 40 miliona dolara (FOTO)
Bred Pit kuća - Copyright Profimedia

Kalifornijski grad Karmel ovih dana je u centru pažnje jer je njegov novi žitelj čuvena holivudska zvezda. Naime, Bred Pit kupio je nekretninu u ovom gradu vrednu 40 miliona dolara.

Prema lokalnim agentima, to je najskuplje prodata nekretnina na području Karmela do sad.

A Bred uvek bira najbolje. I ovaj bungalov nije običan - to je istorijska građevina na litici uz more.

Kuća poznata kao „D.L. James House“ sagrađena je oko 1918., a dizajnirao ju je poznati arhitekt ranog 20. veka Čarls Samner Grin. Uspešni arhitekta bio je poznat po podržavanju pokreta „American Arts and Crafts“, navodi „The Gamble House“, organizacija posvećena njegovom radu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eddie vita (@trout395)

Od 1999. kuća je bila u vlasništvu kompanije „Searock“, koja je povezana sa čikaškim finansijerom i preduzetnikom, Džoom Ričhijem i njegovom suprugom Šeron Riči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eddie vita (@trout395)

Poznati preduzetnik preminuo je ranije ove godine, a iako nekretnina nije javno stavljena na prodaju, čini se da je ipak našla svog novog vlasnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUS of T (@haus_oft)

Kuća „D.L. James House“ dobila je naziv prema svom originalnom vlasniku, preduzetniku i piscu D. L. Džejmsu. Sagrađena je od lokalno iskopanog kamena i granita.

Kuću krase zaobljeni prozori, krov prekriven mediteranskim pločicama i predivni pogledi na okean koje omogućuje i lokacija na vrhu litice. Prema navodima iz „The Gamble House“, arhitekta Grin „sagradio je spoljne zidove da izgledaju kao da su izrasli iz litice“.

Uz uspešnu glumačku karijeru, Bred Pit poznat je i kao veliki ljubitelj arhitekture, a posebno zadivljujućih umeća arhitekture, kao što je ova kuća u Karmelu.

U ovom malom gradu tržište nekretninama vrlo brzo napreduje, a u brojne kupnje prodaje uključena su celebrity imena. Dom pokojne glumice Beti Vajt tako je nedavno prodat za gotovo 11 miliona dolara.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike