Gvinet Paltrou otvorila vrata svog ludilo doma: Od ruine napravila estetsku bajku (FOTO)

04.02.2022

16:18

0

Enterijer je prosto perfektan

Gvinet Paltrou otvorila vrata svog ludilo doma: Od ruine napravila estetsku bajku (FOTO)
profimedia-0657172520 - Copyright Profimedia

Gvinet Paltrou počela je da gradisvoj divan dom u Kaliforniji još 2015. godine kad je pronašla zapušteno zemljište u Montekitu i odvažno se upustila u tu graditeljsko-dizajnersku avanturu.

Glumica koja se poslednjih nekoliko godina nametnula i kao uticajan lifestyle guru u najnovijem je broju uglednog magazina „Architectural Digest“, pokazala kako izgleda njen luksuzni dom uređen u modernom stilu.

Oronuli prostor, nimalo privlačan bilo kojem investitoru, gde su vladali rojevi buba i zalutalih životinja, plavokosa oskarovka pretvorila je u čarobno zdanje koje ostavlja bez daha.

„Sve je izgledalo kao Grey Gardens. Ali zaljubila sam se u taj prostor, ali i zadivljujući pogled“, rekla je holivudska zvezda referirajući se na zapušteno imanje u kojem su nekad živeli rođaci Džeki Kenedi.

Kako bi realizovala svoje ideje, Gvinet je zatražila je pomoć Robina Standefera i Stephena Alescha, osnivača arhitektonske kompanije koja je dizajnirala prvi pop-up shop i stalno mesto za njen lifestyle brend, Goop.

Zajedno su osmislili prostrani dom prepun svetla koji holivudska zvezda sada deli sa svojim suprugom piscem i producentom, Bredom Falhukom.

Dizajn kuće je nadahnut njenom ljubavlju za drevna načela wellnessa pa prostor odiše posebnim mirom, no bilo je mesta i za dizajnerske eksperimente poput npr. koktel bara u potpunosti isklesanog od ružičastog mermera.

Gvinet je jednospratnicu uklopila u prostor, a zanimljivo je da se jako vodilo računa i o načinu gradnje i materijalima – kameni zidovi izgrađeni su tako da oponašaju drevnu tehniku ​​zidanja koja potiče iz neolitika.

Ali celo zdanje je mnogo savremenije nego što se može činiti. Za početak, u potpunosti radi na solarnu energiju i koristi „sistem sive vode“ koji prikuplja i prenmenjuje otpadne vode iz sudopere, tuševa i kade.

„Dom bi trebao odražavati telesnost i etos svog vlasnika. Dobro postavljena rasveta i plišanim nameštajem u fluidnim, postmodernim oblicima daju posebnost prostoru“, otkrio je arhitekta Standefer za „Architectural Digest“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike