Stručnjaci tvrde da ne bi trebalo da nameštate krevet odmah nakon buđenja, pre toga je važno da uradite jednu stvar

02.02.2022

09:14

0

Sigurno ste čuli da je jedna od dobrih navika nakon buđenja pospremiti krevet

Stručnjaci tvrde da ne bi trebalo da nameštate krevet odmah nakon buđenja, pre toga je važno da uradite jednu stvar
profimedia-0537915785 - Copyright Profimedia

Često se kaže da ujutro, nakon buđenja, treba pospremiti svoj krevet i da je to jedan od načina usvajanja pozitivnih navika.

Ali, s tom opaskom treba biti oprezan. Naime, ako pospremate krevet čim se probudite možete ga učiniti - još prljavijim.

Posteljinu je nakon spavanja potrebno otkriti i pustiti otprilike sat vremena da bi toplina koju je napravilo vaše telo nestalo i da se pritom smanji broj grinja koje su se nakupljale tokom spavanja.

Pixabay
 

Krevet možete pospremiti i posteljinu izravnati kako bi izgledalo urednije, ali je nikako nemojte prekriti jer će se tako bakterije i dalje skupljati.

Dakle, nakon buđenja otvorite prozor ili barem vrata sobe kako bi vazduh mogao da cirkuliše. Iako su na to već upozoravali mnogi stručnjaci, nedavno je ova informacija dospela i na TikTok gde ju je podelio doktor Raj.

- Ako pospremite krevet odmah ujutro zarobićeš grinje koje su se skupile preko noći. Ovi mikroskopski predatori, manji od milimetra, hrane se ljudskom kožom i žive u vlažnim okruženjima. Kad noću spavamo, tela nam postaju topla i znojna i postaju primarne mete za ove napasti. A oni potom ostavljaju izlučevine koje mogu izazvati alergije i astmu. Zato ako namestiš krevet odmah ujutro zarobićeš svu tu vlagu i omogućiti lep dom milionima zloća - rekao je.

Profimedia
 

- Umesto toga ostavite ga barem nakratko nepospremljenog kako bi vazduh kružio i da do njega može da dospe i sunce. Tako će grinje dehidrirati i uginuti - istakao je. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Miss7

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike