Znate one ljude što im je stalno čist i uredan stan? Otkrivamo kojih pet stvari rade na svakodnevnom nivou

09.11.2020

11:50 >> 12:03

0

Ispoštujte ova pravila i primetićete promenu

Znate one ljude što im je stalno čist i uredan stan? Otkrivamo kojih pet stvari rade na svakodnevnom nivou
Copyright Pixabay

Užurbano jutro, vi iskačete iz izgužvane posteljine, na brzinu spremate doručak i kafu i dok zatvarate vrata od stana, pomišljate – kakav sam haos ostavio iza sebe?

Da, taj haos će vas sačekati po povratku sa posla, uz opasnost da se stvori i novi haos. Da znate da ne morate potrošiti sate u raspremanju i pospremanju, već postoji nekoliko svakodnevnih akcija koje treba da postanu vaša navika kako bi stan uvek bio uredan.

1. Čim ustanete namestite krevet

Pre nego što napustite kuću i započnete dan, zapravo pre nego što napustite spavaću sobu pospremite krevet. To je dva minuta posla, a verujte biće vam lepo kad se vratite uveče izmoždeni i legnete u fino pospremljen krevet.

Profimedia

2. Koristite korpe ili kutije za odlaganje

Začas se stvori gomila nekih sitnica razbacanih po stanu, pa tako izazivaju nered. Pošta i katalozi razbacani po dnevnoj sobi, ključevi po komodama i slično. Kako te male stvari ne bi bile svuda po kući, nabavite korpe ili kutije u koje ćete ih stavljati.

Pročitajte i: Zbog ovih 5 stavki vaš dom izgleda neuredno

3. Odmah stavite odeću u ormar

Nakon napornog radnog dana skloni smo da skinemo odeću i ostavimo je na stolici u spavaćoj sobi. Pa, onda isto tako sledećeg dana, što će ubrzo stvoriti jedno brdašce na stolici. Zato se naviknite da prljavo rublje odmah stavite u korpu za rublje, a preostale stvari složite u ormar. To važi i za cipele i jakne.

4. Uveče ostavite čistu kuhinju 

Ako uveče još nešto na brzinu skuvate, pa se posle jela fino uljuljkate na trosedu, to je sjajan osjećaj. Znate da se kuhinja neće očistiti sama od sebe. Zbog toga nakon jela operite sudove ili posložite u mašinu, te očistite radne površine. Sledeći dan neće biti neprijatnih mirisa, a ujutro će vam biti drago što nećete morati da pospremate kuhinju.

Pixabay

5. Pospremi posuđe iz mašine za pranje posuđa

Pobrinite se za to da je mašina za pranje posuđa uvek prazna, a sudovi na svom mestu. Tako ćete sprečiti da se prljavo posuđe nagomila po kuhinji i u sudoperi. Osim toga, uvek ćete imati čisto posuđe.

Saznaj više:

Svi vole da jedu mafine, a niko neće da riba kalup: Postoji prost način da ga operete – u rerni

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike