Zelena salata može ostati sveža i do mesec dana uz ovaj jednostavan trik (VIDEO)

02.04.2021

12:50 >> 09:37

0

Autor: Z. A.

A istu proceduru možete da koristite i za drugo povrće

Zelena salata može ostati sveža i do mesec dana uz ovaj jednostavan trik (VIDEO)
Copyright Pexels/ Kai Pilger

Koliko je samo iritantno kupiti svežu glavicu salate, a zatim gledati kako vene i postaje smeđa nakon samo dan ili dva? Postoji vrlo jednostavno rešenje da salatu duže održavate svežom – čak i do mesec dana!

Ovaj savet dolazi od blogerke za hranu Lame Bazi, koja kaže da joj pomaže da salatu održava svežom nedeljama. Zaista ne može biti lakše i jednostavnije: Bazi stavi salatu u teglu, u potpunosti je napuni vodom, poklopi teglu i stavi u frižider. I to je to!

možda će vas i ovo zanimati

Bazi je takođe bila ljubazna da napravi ažurirani video mesec dana nakon što je svojim sledbenicima pokazala trik – i voila! Imala je zelenu, hrskavu salatu nakon više od 30 dana kasnije.

Možete li zaista ostaviti tako teglu mesec dana?

Bazi preporučuje da menjate vodu u tegli na jedan do tri dana. Ako stavite papirnati ubrus na vrh tegle pre nego što zavrnete poklopac on će upiti vlagu, pa možete ostaviti i do pet dana a da ne zamenite vodu.

@tastegreatfoodie

Lettuce Hack Update!! #lettuce #lettucehack #veggiehack #foodtiktok #foodie #didyouknow #fypシ

♬ dear katara – L.Dre

Trik je savršen ako idete na godišnji ili putujete i ne želite da vam se proizvodi u međuvremenu pokvare. Osim toga, brza promena vode na svakih nekoliko dana mnogo je jednostavnija (i jeftinija) od kupovine nove salate svaki put kad salata propadne.

Još bolje, Bazi kaže da isti trik funkcioniše i za ostalo povrće, poput celera i šargarepe, tako da cela fioka s povrćem neće propasti.

Šta čekate? Uzmite nekoliko tegli i isprobajte!

Ipak, moramo da izrazimo sumnju u to koliko salata koju držimo u vodi zadržava svoje nutritivne vrednosti, na primer, vitamine…
možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike