
Recept dana: Carska pita puna svega što volite, savršen spoj mesa, sira i povrća
Odličan izbor za letnji obrok

Ako volite recepte koji izgledaju i mirišu kao da ste proveli sate u kuhinji, a zapravo su jednostavni i brzo gotovi carska pita je stvorena za vas.
Sočna, puna sastojaka i idealno izbalansirana, ova pita je odličan izbor za doručak, večeru, možete je poneti na posao ili poslužiti gostima. Još bolje, može da se jede i hladna, a sledećeg dana je možda još ukusnija. Ovo je pita koja se ne zaboravlja.
Vreme pripreme:
- 50 minuta
Sastojci:
- 4 jaja
- 2,5 čaše brašna
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šunke
- 100 g slanine
- 100 g kačkavalja
- 100 g kravljeg sira
- 3–4 kisela krastavčića
- 2 paprike (sitno iseckane)
- 2 kašičice soli
- susam za posipanje (po želji)

Priprema:
1. U velikoj posudi penasto umutite jaja, zatim dodajte ulje i jogurt, posolite i sve sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Brašno postepeno dodajte u smesu sa jajima i varjačom mešajte dok se ne dobijete ujednačeno testo bez grudvica – nemojte koristiti mikser.
2. Šunku, slaninu, kiselu papriku i krastavčiće sitno iseckajte, a kačkavalj izrendajte ili iseckajte na kockice. Sve te sastojke, zajedno sa usitnjenim kravljim sirom, umešajte u testo. Lagano promešajte varjačom da se ravnomerno rasporede u smesi.

3. Obložite pleh papirom za pečenje, sipajte smesu i poravnajte. Po želji odozgo pospite susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30–35 minuta, dok pita ne dobije zlatno-braon koricu. Čačkalicom proverite da li je unutra pečena. Isecite na kocke i poslužite toplo ili hladno – uz jogurt, kiselo mleko ili salatu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari