
Recept dana za džumbus kiflice sa sirom i spanaćem, toliko mekane da se tope u ustima
Njima niko ne može da odoli

Miris domaćih, toplih kiflica koje se tope u ustima – teško da bilo šta može da ga nadmaši. Ovog puta donosimo vam recept za džumbus kiflice, koje ne nose ovo simpatično ime bez razloga.
Mekane, bogato punjene sirom i spanaćem, premazane puterom i posute susamom, ove kiflice su prava mala čarolija iz rerne. Idealne su za svaku priliku – bilo da želite da ulepšate porodični doručak, spremite ukusnu užinu za goste ili ih ponesete na posao.
Freepik
Vreme pripreme:
- 120 minuta
Sastojci:
Testo:
- 500 gr brašna mekog
- 1/2 kockice svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 50 gr margarina
- 1 kašika ulja
- 300 ml vode

Za fil:
- 200 gr krem sira
- 1 kašičica soli
- 1 celo jaje
- 300 gr svežeg spanaća
- 4-5 kašika griza
Za premazivanje:
- 100 gr margarina
- 1 jaje i susam
Priprema:
1. Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se.Spanać obariti, procediti i iseckati na krupno. Ostaviti da se ohladi. Umutiti jaje sa krem sirom, dodati so, obaren spanać i griz. Sve dobro izmešati i ostaviti sa strane.
2. Naraslo testo rastanjiti oklagijom na tanko. Pola margarina narendati na krupno preko testa, pa testo preklopiti na tri dela i još jednom na tri dela. Ostaviti desetak minuta da malo odstoji, pa postupak još jednom ponoviti. Ostaviti opet desetak minuta da odmori.
Printscreen/YouTube
3. Testo rastanjiti na tanko, premazati preko cele površine filom od sira i spanaća, pa uviti u rolat. Rolat seći oštrim nožem ukoso na trouglove i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
4. Ostaviti pola sata da kiflice narastu, zatim premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Kiflice peći na 200*C oko 20 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari