
Recept dana: Opasno dobre pica kiflice, nateraće vas da kažete - još samo jednu
Kada ih jednom probate, nikada nećete praviti drugačije

Ako ste ljubitelj pice, ali želite nešto što se lako priprema i savršeno odgovara kao užina, doručak ili posluženje za goste, pica kiflice su pravi izbor.
Ove mekane, mirisne i savršeno začinjene kiflice osvajaju na prvi zalogaj, a najbolje od svega – možete ih praviti sa različitim punjenjima, prilagođavajući ih svom ukusu.
Bilo da ih pripremate za porodična druženja, rođendane, izlete ili jednostavno želite nešto brzo i ukusno uz popodnevnu kafu, pica kiflice će vas oduševiti.
Uz kombinaciju mekanog testa, topljenog sira i bogatog fila sa šunkom, kulenom ili omiljenim sastojcima, svaki zalogaj će biti pravo uživanje.

Vreme pripreme:
- 1 sat i 30 minuta
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml toplog mleka
- 50 ml ulja
- 1 jaje
Za nadev:
- 150 g šunke (ili kulena, slanine, čajne kobasice)
- 150 g kačkavalja (ili mocarele)
- 3 kašike kečapa ili pelata
- 1 kašičica origana
Za premazivanje:
- 1 jaje
- Susam ili rendani parmezan (po želji)

Priprema:
1. U toplom mleku rastopite kvasac i dodajte šećer. Ostavite pet do 10 minuta da se aktivira. U činiju stavite brašno, dodajte so, ulje i jaje. Zatim sipajte nadošli kvasac i mesite dok ne dobijete mekano i glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste oko 45 minuta do sat.
2. Kada je testo nadošlo, razvucite ga na pobrašnjenoj površini u oblik kruga i isecite na trouglove. Na svaki trougao stavite malo kečapa ili pelata, pospite origanom, dodajte šunku i rendani kačkavalj. Uvijte kiflice od šireg kraja ka užem, lagano ih pritisnite da se lepo zatvore.
3. Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i po želji pospite susamom ili rendanim parmezanom.
4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne porumene.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari