aktuelno

Recept dana: Opasno dobre pica kiflice, nateraće vas da kažete - još samo jednu

11.02.2025

07:47

0

Autor: A. M.

Kada ih jednom probate, nikada nećete praviti drugačije

Recept dana: Opasno dobre pica kiflice, nateraće vas da kažete - još samo jednu
Pica kiflice - Copyright Printscreen/YouTube/Aurora Recepti

Ako ste ljubitelj pice, ali želite nešto što se lako priprema i savršeno odgovara kao užina, doručak ili posluženje za goste, pica kiflice su pravi izbor. 

Ove mekane, mirisne i savršeno začinjene kiflice osvajaju na prvi zalogaj, a najbolje od svega – možete ih praviti sa različitim punjenjima, prilagođavajući ih svom ukusu.

Bilo da ih pripremate za porodična druženja, rođendane, izlete ili jednostavno želite nešto brzo i ukusno uz popodnevnu kafu, pica kiflice će vas oduševiti. 

Uz kombinaciju mekanog testa, topljenog sira i bogatog fila sa šunkom, kulenom ili omiljenim sastojcima, svaki zalogaj će biti pravo uživanje.

Recept dana: Opasno dobre pica kiflice, nateraće vas da kažete - još samo jednuProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • 1 sat i 30 minuta

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml toplog mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje

Za nadev:

  • 150 g šunke (ili kulena, slanine, čajne kobasice)
  • 150 g kačkavalja (ili mocarele)
  • 3 kašike kečapa ili pelata
  • 1 kašičica origana

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • Susam ili rendani parmezan (po želji)
Recept dana: Opasno dobre pica kiflice, nateraće vas da kažete - još samo jednuProfimedia
 

Priprema:

1. U toplom mleku rastopite kvasac i dodajte šećer. Ostavite pet do 10 minuta da se aktivira. U činiju stavite brašno, dodajte so, ulje i jaje. Zatim sipajte nadošli kvasac i mesite dok ne dobijete mekano i glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste oko 45 minuta do sat.

2. Kada je testo nadošlo, razvucite ga na pobrašnjenoj površini u oblik kruga i isecite na trouglove. Na svaki trougao stavite malo kečapa ili pelata, pospite origanom, dodajte šunku i rendani kačkavalj. Uvijte kiflice od šireg kraja ka užem, lagano ih pritisnite da se lepo zatvore.

3. Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i po želji pospite susamom ili rendanim parmezanom.

4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne porumene.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike