
Namaz za prave gurmane: Neodoljiva pašteta od čvaraka – recept koji morate probati!
Čvarci se smatraju delikatesom, a ova pašteta oduševiće sve ljubitelje gurmanluka

Čvarci su neizostavni deo naše kuhinje, a tradicionalno se jedu tokom zime. Neki vole kada su hrskavi, drugi vole duvan čvarke, a neki ne mogu da odole onim mekšim i masnijim.
Obično se poslužuju uz svež hleb i povrće, a često se koriste i za pripremu raznih specijaliteta, poput ukusnih pogačica sa čvarcima, poznatih kao čvarkuše. Danas se smatraju delikatesom, dok su nekada bili jednostavna seljačka hrana pripremana za zimu.
Ako ste ljubitelj čvaraka, ova pašteta će vas oduševiti! Lako se pravi, pa je može spremiti svako. Odlično ide uz domaći kukuruzni hleb, a može i da se zamrzne, pa vaditi po potrebi.
Profimedia
Sastojci:
- 200 g čvaraka
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 3 kisela krastavca
- 1 kašika sirnog namaza
- 1 kašika kiselog mleka ili pavlake
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 čen belog luka (po želji)

Priprema:
Čvarke sitno sameljite u blenderu, mašini za meso ili štapnim mikserom. Dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Poslužite paštetu uz svež hleb, tost, krekere ili brusketi. Po želji, pospite mlevenom crvenom paprikom i seckanim peršunom. Ako volite pikantnije ukuse, dodajte kašičicu senfa i zamenite biber ljutom paprikom.
Uživajte u ovom bogatom i ukusnom namazu!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari