Kako se pravi domaća pileća pašteta: Koristite obavezno ovaj deo piletine i dva tajna sastojka

23.05.2023

17:11

0

Autor: Z. A.

Neuporedivo ukusnija i nemerljivo zdravija od kupovne

Kako se pravi domaća pileća pašteta: Koristite obavezno ovaj deo piletine i dva tajna sastojka
Argeta-TA065 - Copyright Promo

I sami znate da nema ničeg lepšeg i mekanijeg od mirisnog domaćeg hleba, kao ni od domaćeg namaza na domaćem hlebu – za doručak, večeru ili brzinsku užinu, uz jogurt ili kiselo mleko.

I sami sigurno imate mišljenje o industrijskim paštetama, zna se šta se u njih najčešće stavlja, te da su pune emulgatora i konzervansa... Zbog toga ih mnoge mame danas izbegavaju u širokom luku i prave razne domaće namaze.

Pašteta spada u popularne namaze, a ovaj recept za pileću paštetu će vas osvojiti na prvi zalogaj. Napravite je od bataka - to meso je sočnije od belog, a kada dodate puter i bujon, biće još kremastija.

Freepik
 

Domaća pileća pašteta je neverovatno ukusna, a pravi se lako.

Šta vam je potrebno:

  • 500 g bataka bez kostiju
  • 1 crni luk
  • 125 g putera
  • 3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 150-200 ml supe od bataka

Priprema se na sledeći način:

Luk presecite napola i prepecite ga na ringli. Zatim stavite u šerpu i luk i meso. Sipajte dve litre vode vode, pa posolite (2 kašičice). Kuvajte dok ne krene da ključa, pa smanjite vatru, poklopite i kuvajte još sat i po vremena.

Izvadite luk iz supe, a mesu kada se ohladi možete da skinete kožicu, a i ne morate - pašteta je lepša ako je ostavite. Zatim u blender ubacite meso, puter sobne temeprature, kašičicu soli i biber, kao i 150-200 ml bujona (vode u kojoj se kuvalo meso). Dobro izblendirajte i ako je potrebno, dodatno je začinite. Sipajte u posudu s poklopcem i čuvajte u frižideru.

Promo
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike