
Kako se pravi domaća pileća pašteta: Koristite obavezno ovaj deo piletine i dva tajna sastojka
Neuporedivo ukusnija i nemerljivo zdravija od kupovne

I sami znate da nema ničeg lepšeg i mekanijeg od mirisnog domaćeg hleba, kao ni od domaćeg namaza na domaćem hlebu – za doručak, večeru ili brzinsku užinu, uz jogurt ili kiselo mleko.
I sami sigurno imate mišljenje o industrijskim paštetama, zna se šta se u njih najčešće stavlja, te da su pune emulgatora i konzervansa... Zbog toga ih mnoge mame danas izbegavaju u širokom luku i prave razne domaće namaze.
Pašteta spada u popularne namaze, a ovaj recept za pileću paštetu će vas osvojiti na prvi zalogaj. Napravite je od bataka - to meso je sočnije od belog, a kada dodate puter i bujon, biće još kremastija.
Freepik
Domaća pileća pašteta je neverovatno ukusna, a pravi se lako.
Šta vam je potrebno:
- 500 g bataka bez kostiju
- 1 crni luk
- 125 g putera
- 3 kašičice soli
- 1/3 kašičice bibera
- 150-200 ml supe od bataka
Priprema se na sledeći način:
Luk presecite napola i prepecite ga na ringli. Zatim stavite u šerpu i luk i meso. Sipajte dve litre vode vode, pa posolite (2 kašičice). Kuvajte dok ne krene da ključa, pa smanjite vatru, poklopite i kuvajte još sat i po vremena.
Izvadite luk iz supe, a mesu kada se ohladi možete da skinete kožicu, a i ne morate - pašteta je lepša ako je ostavite. Zatim u blender ubacite meso, puter sobne temeprature, kašičicu soli i biber, kao i 150-200 ml bujona (vode u kojoj se kuvalo meso). Dobro izblendirajte i ako je potrebno, dodatno je začinite. Sipajte u posudu s poklopcem i čuvajte u frižideru.
Promo
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari