Recept dana: Guščija pašteta

23.10.2020

06:08 >> 08:39

0

Autor: Z. A.

I predjelo i jelo

Recept dana: Guščija pašteta
Copyright Profimedia

Pašteta od guščije džigerice ili „foa gra“ je francuski delikates i predjelo koje se svojevremeno služilo samo na francuskom dvoru. Guske su bile posebno tovljene da bi se dobila masna guščija džigerica za paštetu. Danas je teže doći do guščije džigerice, ali ekskluzivni restorani imaju na meniju guščiju paštetu.

Guščija džigerica je inače kultni delikates koji je pravo uživanja za čula. Zajedno sa tartufama i crnim kavijarom ona je među najtraženijim delikatesima svih vremena.

Ovo je najjednostavniji recept za guščiju paštetu koji ne zahteva mnogo vremena.

MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Kruška Helena

Sastojci:

  • 600 g guščije džigerice
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 90 g maslaca (sobne temperature)
  • 2 kašike brendija
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • sveže začinske biljke za dekoraciju

Priprema

1. Džigericu operite hladnom vodom.

2. Luk usitnite i ispržite na malo ulja dok ne postane zlatanobraon.

3. Narendajte šargarepu i dodajte luku.

4. Promešajte, dodajte džigericu, sipajte vodu i kuvajte dok ne bude gotova.

5. Začinite solju i biberom. Promešajte dobro, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi.

6. Stavite sve u blender, dodajte brendi, ispasirajte i stavite u frižider na dva sata.

7. Servirajte na prepečenom ili svežem hlebu i dekorišite po ukusu.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike