
Recept dana: Posne ružice s orasima i džemom, svaki zalogaj će vas vratiti u detinjstvo (VIDEO)
Jedan od najdražih starinskih kolača

Kada pomislimo na starinske kolače, uvek se setimo mirisa domaće kuhinje i recepata koji su prenošeni s generacije na generaciju a koji i dalje krase sveske s bakinim receptima. Upravo takav je recept za posne ružice sa džemom i orasima, koji je osmislila Biserka Radovanović, poznatija na Instagramu kao @slatki_biseri.
Ove ružice su idealan spoj tradicije i jednostavnosti, savršene za sve prilike - bilo da je reč o posnoj svečanoj trpezi, praznicima ili običnim trenucima uz šolju čaja. Kombinacija hrskavog testa, slatkog džema od kajsije i bogatih mlevenih oraha pruža neodoljiv ukus koji vraća u detinjstvo. Šećer u prahu na kraju dodaje završni dodir koji ove kolače čini pravim malim remek-delom.
Ako volite recepte koji bude uspomene i stvaraju trenutke radosti, ovaj ćete obožavati!
Freepik
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 300 ml tople vode (obične ili gazirane)
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 600 g brašna
- rendana kora od 1 limuna
Za punjenje:
- 120 g mlevenih oraha
- 2 pune kašike džema od kajsija
- šećer u prahu za valjanje ružica
Priprema:
1. Umesite mekano testo i ostavite ga da odstoji desetak minuta.
2. Od testa uzimajte komadiće, rastanjite ih na dlanu i stavite ravnu kašičicu punjenja, pa sa svih strana ka sredini zatvorite u oblik ruže.
3. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
4. Ohlađene ružice uvaljate u šećer u prahu.
Pogledajte u donjem videu kako se jednostavno prave:
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari