![aktuelno](https://24sedam.rs/files/img/aktuelno.png?a=123)
Caka za hrskaviju i manje masnu ribu: Nemojte je uvaljati u brašno, već u ovu namirnicu
Spolja hrskava, a lagana i ukusna
![Caka za hrskaviju i manje masnu ribu: Nemojte je uvaljati u brašno, već u ovu namirnicu](/data/images/2023-12-17/517891_profimedia-0285412790_f.jpg?timestamp=1733266800)
Za pripremu savršeno pržene ribe koja je hrskava spolja, a sočna iznutra, važno je koristiti pravu tehniku kako bi se izbeglo prekomerno upijanje ulja i masnoća.
Evo saveta kako da vaša pržena riba postane lagana i ukusna.
Zašto izbegavati brašno?
Paniranje ribljeg filea brašnom često rezultira time da riba upije mnogo ulja tokom prženja, što može učiniti jelo teškim i masnim. To je razlog zašto se profesionalni kuvari sve češće odlučuju za alternativne sastojke kako bi postigli bolju teksturu i lakši obrok.
Rešenje: Kukuruzni skrob
Kukuruzni skrob je odlična zamena za brašno jer stvara tanak, ali izuzetno hrskav sloj na površini ribe. Njegove prednosti uključuju:
- Smanjenu apsorpciju ulja tokom prženja.
- Hrskaviju koru koja se ne raspada.
- Lakšu teksturu koja ne preplavljuje prirodan ukus ribe.
![Caka za hrskaviju i manje masnu ribu: Nemojte je uvaljati u brašno, već u ovu namirnicu](/data/images/2023-04-04/415323_pecena-riba_iff.jpg?t=1733305175)
Kako pripremiti ribu sa kukuruznim skrobom?
Priprema fileta: Ribu osušite papirnim ubrusom kako biste uklonili višak vlage, što će pomoći da se skrob bolje zalepi.
Oblaganje: Svaki komad ribe uvaljajte u kukuruzni skrob tako da bude ravnomerno prekriven.
Prženje: Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pažljivo spustite ribu u posudu. Pržite dok ne postigne zlatno-smeđu boju i hrskavu teksturu.
Cedeći višak ulja: Gotovu ribu izvadite i položite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Freepik
Dodatni saveti za bolji ukus:
Koristite neutralna ulja poput suncokretovog ili ulja od kikirikija koja podnose visoke temperature.
Dodajte začine u kukuruzni skrob, poput soli, bibera, paprike ili belog luka u prahu, za dodatnu aromu.
Ribu poslužite uz svežu salatu i kriške limuna za osvežavajući završni dodir.
Ova metoda ne samo da garantuje savršen rezultat već čini vaše jelo zdravijim i prijatnijim za konzumaciju.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari