Ako ovo povrće dodate u kacu sa kiselim kupusom, sprečićete kvarenje, a ubrzati kiseljenje
Takođe, možete mu dodati boju i aromu uz ove sastojke
Mnogima je kiseli kupus omiljena zimnica, pa taman burence držali i na terasi. Poznati su i njegovi brojni benefiti za zdravlje, zbog čega je poznat i kao „superhrana“. Bogat je mnogim vitaminima, posebno vitaminom C, a takođe sadrži vitamine A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E. Uz to, obogaćen je važnim mineralima kao što su kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum i gvožđe.
Ako sami pripremate kiseli kupus kod kuće, korisno je znati koje namirnice mogu poboljšati njegov ukus i sprečiti kvarenje.
Ren je posebno dobar dodatak jer ubrzava proces kiseljenja, čuva svežinu kupusa i daje mu jedinstven ukus.
Kukuruz za boju, papričica za aromu
Za zlatnožutu nijansu kupusa, možete dodati šaku kukuruza. Ljubitelji pikantnijih ukusa mogu ubaciti ljutu papričicu, dok su lovorovi listovi odlični za dodatnu aromu.
Još jedan trik je dodavanje kesica sa iseckanim, posoljenim kupusom između glavica. Kesice bi trebalo probušiti kako bi slana voda mogla da cirkuliše. Ovim postupkom u istoj kaci dobijate i ribani kiseli kupus, spreman za upotrebu, piše Stvar ukusa.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari