Recept dana: Pica salata, svi omiljeni sastojci od oba jela u jednoj velikoj činiji, a ništa ne goji

14.06.2024

07:58

0

Autor: V. I.

Brzo i jednostavno jelo koje će vas oduševiti

Recept dana: Pica salata, svi omiljeni sastojci od oba jela u jednoj velikoj činiji, a ništa ne goji
Copyright Freepik

Pica salata je savršena kombinacija najboljih sastojaka za picu i salatu, a bez trunke testa. Uz malo kreativnosti, možete kombinovati sastojke po želji. Na primer, možete zameniti mini-loptice mocarele rendanom mocarelom, izostaviti salamu i napraviti vegetarijansku verziju, ili pak zameniti salatu bebi-spanaćem.

Kao i većinu salata, i ovu je najbolje poslužiti odmah. Međutim, ako želite da je pripremite unapred kako biste uštedeli vreme, napravite preliv prema uputstvu i držite ga u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do tru dana. Dobro protresite pre upotrebe.

Profimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 25 minuta

Sastojci:

  • 1/4 šolje vinskog sirćeta
  • 1 kašičica koncentrata paradajza
  • 2 kašičice senfa
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1,5 kašičice origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 prstohvat crnog bibera
  • 2/3 šoljice maslinovog ulja
  • 170 g ljute salame
  • 2/3 šolje crnih maslina
  • 1 šolja crvenog luka
  • 2 šolje paprike
  • 4 šolje iceberg salate
  • 4 šolje rimske salate
  • 1 paradajz
  • 1/2 šolje rendanog kačkavalja (parmezana)
  • 4 grisine

Priprema:

1. Za preliv u posudu sa poklopcem dodajte crveno vinsko sirće, koncentrat paradajza, dižon senf, so, biber, šećer, sušeni origano, beli luk u prahu i maslinovo ulje.

2. Dobro protresite da se sastojci sjedine.

3. Probajte i po potrebi dodajte još soli, bibera ili šećera – preliv treba da bude aromatičan i emulgovan.

4. Za salatu u veću činiju dodajte seckanu ljutu salamu, mocarelu, crne masline, crveni luk, papriku, paradajz i obe vrste salate.

5. Preliv dobro promućkajte i oko pola dodajte u činiju sa salatom i mešajte dok se sve ne sjedini i ukusi ne prožmu.

6. Po želji dodajte još preliva, a ostatak držite u frižideru do 3 dana.

7. Salatu pospite rendanim parmezanom i odmah poslužite sa toplim grisinama.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike