Recept dana: Indijska piletina s pirinčem, sočna i mirisna, gotova za 20 minuta da ne provedete celi dan u kuhinji
Uz minimalan trud i vreme, možete uživati u bogatom ukusu indijske kuhinje u udobnosti svog doma
![Recept dana: Indijska piletina s pirinčem, sočna i mirisna, gotova za 20 minuta da ne provedete celi dan u kuhinji](/data/images/2024-06-07/592325_profimedia-0388451065_f.jpg?timestamp=1717970400)
Ukoliko tražite brz i ukusan obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji, indijska piletina s pirinčem je idealan izbor. Ovo jelo je savršeno za one užurbane dane kada želite nešto hranljivo i aromatično, ali nemate vremena za dugotrajno kuvanje. Kombinacija začina, sočne piletine i ukusnog pirinča stvara savršen balans između zdravlja i zadovoljstva.
Garam masala, mešavina mlevenog kumina, korijandera, kardamoma i đumbira, daje ovom jelu autentičan indijski šmek, dok prženi indijski orasi i sveži korijander dodaju hrskavost i svežinu.
Ovaj recept je jednostavan, brz i savršen za porodične večere, ručkove na poslu ili kada imate goste. Uz to, svi sastojci su lako dostupni i priprema ne zahteva posebne kulinarske veštine.
Pripremite ovo jelo i uživajte u bogatstvu ukusa koje vam donosi pravo kulinarsko putovanje u Indiju.
![](/data/images/2024-06-07/592323_profimedia-0359298926_f.jpg?t=1717766269)
Vreme pripreme:
- 25 minuta
Sastojci:
- 1 veliki crni luk
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica garam masale (mešavina mlevenog kumina, korijandera, kardamoma i đumbira)
- 200 ml pilećeg bujona
- 400 g kuvane piletine (može i iz supe)
- 800 g skuvanog pirinča
- 2 kašike indijskih oraha
- iseckani listovi korijandera
- so, biber
Priprema:
1. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte seckani luk i pržite ga dok ne postane zlatnosmeđ.
2. Umešajte garam masalu i pržite još minut dok ne oslobodi svoju aromu.
3. Dodajte pileći bujon i piletinu skuvanu pa isečenu na trake, pa sve dobro promešajte.
4. Dodajte skuvani pirinač i mešajte dok se sve ravnomerno ne zagreje.
5. Umešajte propržene indijske orahe i iseckani korijander.
6. Po ukusu dodajte so i biber te poslužite toplo.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari