Kako izbeći greške pri pravljenju domaćih kora za pitu: Uradite ovo za savršeno sočnu i mekanu gibanicu

20.05.2024

14:50

0

Autor: K. B.

Ako se i vama dešava da napravite neku od ovih šest grešaka prilikom pečenja gibanice, evo nekoliko jednostavnih saveta koje možete primeniti

Kako izbeći greške pri pravljenju domaćih kora za pitu: Uradite ovo za savršeno sočnu i mekanu gibanicu
Posna gibanica - Copyright Profimedia

Upravo ste spremili sve sastojke za svoju omiljenu gibanicu i s nestrpljenjem očekujete da je iznesete iz rerne. Međutim, nakon pečenja, umesto sočne i mekane poslastice, dobijete nešto što više liči na gumu. Šta se desilo? Moguće je da ste napravili neku od čestih grešaka prilikom pripreme kora. Ali ne brinite, uz nekoliko jednostavnih saveta, vaša gibancica će biti savršeno sočna i mekana, spremna da očara svakog ko je proba.

Ostavljate kore izložene

Ako kore držite van frižidera, rizikujete da vaša pita postane gumenasta.

Ne pokrivate kore

Kore koje ne koristite treba pokriti vlažnom krpom kako se ne bi osušile.

Profimedia
 

Radite s vlažnim rukama

Umesto toga, koristite suve ruke prilikom rukovanja korama. Takođe, izbegavajte preteranu količinu brašna na radnoj površini.

Ne koristite mast

Svaku koru obavezno poprskajte uljem kako bi vaša pita bila sočna i ukusna.

Ne pravite rezove pre pečenja

Pravljenje rezova pre pečenja omogućava izlazak viška pare iz pite tokom pečenja.

Profimedia
 

Stavljate u hladnu rernu

Preporučuje se da zagrejete rernu dok slažete pitu, kako bi kore što manje vremena provele na sobnoj temperaturi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike