Recept dana: Brza tortica od borovnica i bele čokolade, nema pečenja, a ukus je senzacionalan (VIDEO)

01.03.2024

07:41

0

Autor: V. I.

Svaki zalogaj ovog slatkiša je slojevita harmonija tekstura i ukusa, od hrskave osnove, preko sočnog voćnog sloja, do kremastog završetka

Recept dana: Brza tortica od borovnica i bele čokolade, nema pečenja, a ukus je senzacionalan (VIDEO)
Copyright Profimedia

Tražite brzu i ukusnu poslasticu koja će zadovoljiti vašu želju za slatkim? Predstavljamo vam jedinstvenu kombinaciju borovnica i bele čokolade u obliku neodoljivog kolača koji je prava senzacija za nepca. Ova poslastica je savršena mešavina hrskave osnove, voćnog sloja bogatog borovnicama i kremastog završetka sa belom čokoladom i vanilom.

Započnite sa osnovom koja se lako priprema od mlevenog keksa, putera i malo mleka, formirajući savršenu podlogu koja će podržati slojeve bogate ukusima. Ova osnova se jednostavno pritiska u kalup i stavlja da se ohladi, pripremajući scenu za voćni spektakl koji sledi.

Profimedia
 

Sloj borovnica donosi svežinu i voćnu notu kolaču, sa savršeno izbalansiranom kiselosti i slatkoćom. Finale dolazi u obliku žutbelog fila, prave kremaste fantazije, gde se puding od vanile kombinuje sa belom čokoladom, dodajući dubinu i bogatstvo ukusa. Kremasti puding obogaćen je mlečnom slatkom pavlakom, čineći ovaj sloj neodoljivo glatkim i bogatim - pravom senzacijom za nepca.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta (sa hlađenjem)

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera
  • 150 ml mleka

Za fil od borovnica:

  • 400g zamrznutih borovnica
  • 4 kašike šećera
  • 100ml vode
  • 2-3 kašike skroba
  • 6 kašika vode za skrob

Za fil od vanile:

  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 50 g putera
  • 250 ml pavlake za šlag

Priprema:

1, Sastojke za koru pomešajte i utisnite u kalup prečnika 24 cm. Ostavite da se ohladi.

2. Za fil od borovnica stavite borovnice, šećer i vodu da provrije i ostavite da ključa nekoliko minuta.

3. Skrob otopite u vodi pa ubacite u vrijuće borovnice pa kuvajte još 5 minuta.

4. Kad se ohladi, rasporedite preko kore i opet stavite da se hladi.

5. Skuvajte puding po uputstvu s kesice.

6. Dodajte izlomljenu belu čokoladu dok je puding još vruć i mešajte dok se ne otopi.

7. Ubacite puter i mešajte dodatno, pa ostavite da se skroz ohladi.

8. Pavlaku umutite i spojte s ohlađenim pudingom. Rasporedite fil od vanile preko fila od borovnica.

9. Po želji možete iscrtati šare filom od borovnice.

 

 

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike