Samo za privilegovane, predstavljamo najskuplju hranu na svetu - da li biste izdvojili ovu sumu novca za nekoliko zalogaja?

25.12.2023

14:44

0

Autor: K. B.

Najskuplja hrana na svetu nije svakodnevno dostupna većem broju ljudi, čineći je privilegijom samo za odabrane

Samo za privilegovane, predstavljamo najskuplju hranu na svetu  - da li biste izdvojili ovu sumu novca za nekoliko zalogaja?
Copyright Profimedia

Jedna od takvih poslastica je kavijar, koji već dugo vremena simbolizuje luksuz i bogatstvo. Beluga kavijar, proizveden od strane beluga kita, posebno je cenjen. Dok je cena običnog beluga kavijara oko 14.000 evra po porciji, retka vrsta može doseći astronomskih 28.000 evra.

Profimedia
 

U hotelu "Ritz" u Londonu, možete se osjećati poput pravog hedoniste probavši ovu delikatesu. Za ljubitelje kafe, "Kopi Luvak" kafa predstavlja ekskluzivan izbor sa posebnim načinom proizvodnje.

Kopi Luvak dobija se od koštica koje jede azijska životinja cibet. Ove životinje, slične običnoj mački, hrane se crvenim bobicama arabika kafe. Nakon što pojedu bobice, koštice se skupljaju, melju i mešaju s posebnim začinima kako bi se stvorila ova jedinstvena kafa. Cena šoljice "Kopi Luvak" kafe iznosi čak 370 evra.

Pexels
 

Ako ste spremni na skuplji zalogaj, možete isprobati burger od "Vagiu" govedine, guščije džigerice, mesa aljaskog kraljevskog raka, kavijara i peciva obloženog zlatnim listićima. Ovaj burger košta 4.000 evra.

Ljubitelji pice mogu uživati u posebnoj verziji koja košta 11.500 evra. Tri vrste kavijara, jastog i sedam vrsta sireva čine ovu picu pravim gastronomskim luksuzom, a njena priprema traje čak 72 sata. Za one željne ekstravagantnosti, tu je i pica od 2.300 evra, koja se pravi sa organskom mocarelom, belim tartufima i listićima 24-karatnog zlata.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike